Nieuws

WIJ Bouwprojecten van de week

Een overzicht van het laatste nieuws uit bouwend Noord-Holland


Amstelveen: koopwoningen op braakliggend terrein Bovenkerkerweg

Op het braakliggend terrein tussen Bovenkerkerweg, Noordammerlaan en Maalderij komen woningen met de uitstraling van stadsvilla’s en herenhuizen. De snackbar en kringloopwinkel verhuizen naar een nieuwe plek aan Ziederij. Het tankstation stopt na aanleg van de woningen met de verkoop van LPG, zodat woningbouw mogelijk is. Start van de bouw is naar verwachting medio 2019.

Impressie-Maalderij-Amstelveen

In 2008 werd de Nissangarage en de ijzerwinkel van Hein Kroom gesloopt. De gemeente vindt het een goede zaak dat deze locatie eindelijk wordt bebouwd en bedrijvigheid plaatsmaakt voor woningen. Zo’n gebiedsontwikkeling start met een startnotitie. Hierin staan voorwaarden waaraan de woningen maar ook bijvoorbeeld het groen, parkeerplekken en verkeer moeten voldoen. TW/BPD Amstelveen VOF, een samenwerking tussen Trebbe Wonen B.V. en BPD Ontwikkeling B.V, ontwikkelt het terrein. In het plan is ruimte voor ongeveer vijftig à zestig stadsvilla’s en herenhuizen.

Heerhugowaard: overeenkomst getekend voor appartementen aan de Van Foreeststraat

Gem Bot jr., directeur van Bot Bouw en Wim Walgers, adviseur buitenruimte van de gemeente Heerhugowaard, hebben dinsdag de koopovereenkomst getekend voor de aankoop van de grond aan de Van Foreeststraat in Heerhugowaard.

Bot Bouw zal 2 woongebouwen van resp. 22 en 27 huurappartementen gaan realiseren voor Handel- en Exploitatiemaatschappij CAS BV. CAS BV zal als beleggingsmaatschappij de appartementen in de vrije sector gaan verhuren. De bouwwerkzaamheden starten deze zomer. De oplevering staat gepland voor het najaar van 2019.

Hoogste punt appartementengebouw De Friesche Bocht Alkmaar

Donderdagmiddag 5 april is bij nieuwbouwproject De Friesche Bocht in Alkmaar het hoogste punt bereikt. In de bocht van de Frieseweg/Randersdijk in Alkmaar, vlak naast de Friesebrug, realiseert Bot Bouw uit Heerhugowaard 23 stadsappartementen met een parkeerkelder. De bouw is gestart in juli 2017 en verloopt volgens schema. Alle woningen zijn inmiddels verkocht.

Het laatste onderdeel van het plan De Friesche Bocht is de bouw van een luxe stadsvilla. Deze ruime woning met grote tuin rondom staat verscholen in een rustig hoekje bij De Friesche Bocht, op steenworp afstand van de levendigheid van het centrum.

Amstelveen: Eigen Haard start met bouw duurzame eengezinswoningen aan de Appellaan en Notenlaan

Om de doorstroming te bevorderen, is woningcorporatie Eigen Haard gestart met de bouw van 37 nul-op-de-meter woningen aan Appellaan en Notenlaan. Dura Vermeer bouwt de 19 koopwoningen en 18 huurwoningen in het middensegment in opdracht van Eigen Haard. Inmiddels zijn op een na alle koopwoningen verkocht.

Wethouder Peter Bot (ruimtelijke ordening): “Ons college zet in op doorstroming. Dit project laat dit zien. Eigen Haard verleidt inwoners vanuit een (sociale) huurwoning door te stromen naar een koopwoning en zo komen sociale huurwoningen vrij voor degenen voor wie de woningen zijn bedoeld. Dat er vraag is naar koopwoningen in het middensegment blijkt uit het grote aantal inschrijvingen. Maar liefst 375 inschrijvers voor 19 koopwoningen.â€

Oplevering staat gepland voor de tweede helft van 2018. Toewijzing van de huurwoningen start rond de zomer.

Vorig bericht KLM in top 10 TripAdvisor Travelers' Choice
Volgend artikel Gemeenten in de Kop van Noord-Holland werken samen voor een kansrijk gebied

Nu op WijNoordHolland