Nieuws

WIJ Bouwprojecten van de week

Een overzicht van het laatste nieuws uit bouwend Noord-Holland


Beverwijk: ‘Nul op de Meter’ woningen nieuwbouwproject hoek Beneluxlaan-Hoflanderweg

Dinsdag 6 maart heeft Wethouder Dorenbos met het plaatsen van een funderingsbalk formeel het startsignaal gegeven voor de bouw van 13 ‘Nul op de Meter’ woningen op de hoek van de Beneluxlaan en de Hoflanderweg in Beverwijk.

De woningen in het project Swaanswijk krijgen geen gasaansluiting, maar worden verwarmd via een warmtepomp. Zonnepanelen op de woningen wekken straks zo veel energie op, dat er (bij gemiddeld) gebruik geen kosten meer worden gemaakt aan elektriciteit uit het net. Daarnaast worden de woningen voorzien van alle mogelijke isolatie.

Afgelopen december zijn de woningen onder grote belangstelling in de verkoop gegaan en inmiddels allemaal onder optie.

Zaandam: Rozenhof aangepakt voor verhuizing Vomar

De werkzaamheden voor de verbouwing van de Rozenhof in het centrum van Zaandam zijn begonnen. Er komt een nieuwe fietsenstalling in het noodlijdende winkelcentrum en de Vomar verhuist naar een het deel bij de ingang aan de Rozengracht.

De vergunning voor de verbouwing van een deel van de Rozenhof werd een jaar geleden verleend. De verhuizing van de Vomar zal waarschijnlijk pas in de zomer plaatsvinden. De nieuwe fietsenstalling moet ook dit jaar in gebruik genomen worden. Er komen 400 fietsparkeerplaatsen in e bewaakte stalling.

Eerste paal geslagen voor nieuwe mbo-schoolgebouw Purmerend

Donderdag 8 maart is de eerste paal geslagen voor het nieuwe mbo-schoolgebouw aan het Karekietpark in Purmerend. Het Regio College en het Horizon College worden in dit nieuwe pand gezamenlijk gehuisvest. Het Horizon College wordt eigenaar en financiert het pand. Het Regio College huurt ruimte in het nieuwe gebouw. De twee mbo-scholen betrekken het nieuwe pand in de zomer van 2019. Alle opleidingen die beide scholen momenteel in Purmerend aanbieden, worden ook in het nieuwe gebouw aangeboden.

Het nieuwe schoolgebouw aan het Karekietpark in Purmerend wordt gebouwd door SMT Bouw & Vastgoed. Het gebouw is ontworpen door JHK Architecten. Het bouwmanagement wordt verzorgd door Building for Tomorrow.

Monnickendam krijgt 62 nieuwe woningen in verschillende prijsklasses

Wethouder Jelle Kaars van Gemeente Waterland en Ed de Weijer, directeur van Biesterbos BV hebben dinsdag 6 maart 2018 hun handtekening gezet onder een koopovereenkomst omtrent de gronden aan de Pierebaan in Monnickendam waar de voormalige Prof. Dr. Ph. Kohnstammschool stond.

Met de overeenkomst wordt woningbouwontwikkeling op deze locatie mogelijk. Het gaat daarbij om de bouw van in totaal 62 woningen waarvan 20 sociale huurwoningen, 21 sociale koop en 21 vrije sector koopwoningen.

Door de prefabricage en de snelle bouwmethode is het mogelijk om eind 2018 al de eerste woningen op te leveren. Nadat de procedure voor de omgevingsvergunningis afgerond, wordt gestart met de bouw.

Het project komt tot stand door een samenwerking van Biesterbos BV (onderdeel van Koninklijke VolkerWessels N.V.) met Finch Buildings als productontwikkelaar en ontwerper, De Groot Vroomshoop als bouwer en Wooncompagnie als initiatiefnemer en afnemer van de sociale huurwoningen. Finch Buildings heeft een circulair woonconcept ontwikkeld dat perfect past in een tijd waar duurzaamheid, gezondheid en bouwen elkaar steeds meer omarmen.

Vorig bericht Action versterkt positie op de Europese markt
Volgend artikel Gemeenten in Noord-Holland Noord streven naar aardgasvrije nieuwbouw

Nu op WijNoordHolland