Nieuws

WIJ Bouwprojecten van de week

Een overzicht van het laatste nieuws uit bouwend Noord-Holland


Zaandam: bouw appartementencomplex Romanov van start

Met de opening van de tijdelijke loopbrug gaf wethouder Addy Verschuren, samen met Camiel Honselaar (directeur van HSB), het officiële startsein voor de bouw van het appartementencomplex Romanov in hartje Zaandam. Deze trap is nodig zodat de fietsenstallingen bij het station bereikbaar blijven. De voetgangerstrap leidt van en naar het fietspad langs de Saentoren.

HSB ontwikkelt in opdracht van de gemeente een chique en karakteristiek complex met appartementen, een penthouse en studio’s. Romanov is een sluitstuk van het Inverdan-gebied tussen de Gedempte Gracht en het stadhuis en NS-station van Zaandam. De bouw duurt tot circa juni 2019.

Zaandam: startsein voor woonwijk Groenhout

Ontwikkelaar AM en gemeente Zaanstad hebben woensdag het startsein gegeven voor de bouw van woonwijk Groenhout in Zaandam. De 59 woningen worden opgetrokken in Zaanse stijl met een houten uitstraling. Groenhout wordt omringt door water en de huizen worden schijnbaar willekeurig door elkaar geplaatst met verschillende gevels om een karakteristiek dorpsaangezicht te geven.

De woonwijk wordt gerealiseerd op op de locatie van het oude Regiocollege. De woningen zijn ontworpen door Marc Bukman van Steenhuis Bukman Architectenbureau. De bouw is in handen van BAM Wonen. De woningen zijn inmiddels allemaal verkocht.

Middenbeemster: bouwrijp werkzaamheden Plan De Keyser, Fase 2

Op 14 februari is het aannemersbedrijf Markus BV in opdracht van De Beemster Compagnie gestart met bouwrijpwerkzaamheden in plan De Keyser, Fase 2. De werkzaamheden duren ongeveer tot het einde van april 2018.

De Keyser is een dorpsuitbreiding van Middenbeemster. De nieuwe woonbuurt wordt gefaseerd gebouwd en zal langzaam onderdeel gaan uitmaken van het dorp. In De Keyser komen uiteindelijk zo’n 240 nieuwbouwwoningen, tegen de bestaande bebouwing van de Rijperweg en de Middenweg aan.

Marken: acht huurwoningen voor senioren in voormalige slagerij

Wethouder Jelle Kaars van Gemeente Waterland en Cor Mul, directeur van MPO BV, hebben dinsdag 13 februari 2018 hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst voor de woningbouwontwikkeling Buurterstraat 2. Het gaat om de bouw van acht huurwoningen voor senioren (55+).

MPO uit Amsterdam gaat acht huurwoningen bouwen op de locatie van de voormalige slagerij/cadeauwinkel. Het project maakt deel uit van het gemeentelijke woningbouwprogramma 2018-2022. De ambitie van MPO is om betaalbare woningen van een hoog kwaliteitsniveau te realiseren, vooral in de markthuur. “Er is in Waterland echt behoefte aan betaalbare huurappartementenâ€, aldus Cor Mul.

Vorig bericht Waarom is Big data belangrijk voor onze regio?
Volgend artikel IJburg krijgt nieuw eiland met 8.000 woningen

Nu op WijNoordHolland