Nieuws

Waterleidingbedrijf PWN en HHNK winnen waterinnovatieprijs

Op 29 november vond de jaarlijkse uitreiking van de Waterinnovatieprijs plaats in de Rijtuigenloods te Amersfoort.


Een biologische zuiveringstechniek die ervoor zorgt dat water zo goed gezuiverd wordt dat zelfs de kleinste medicijnresten eruit verdwijnen. Deze innovatie van waterleidingbedrijf PWN en Hoogheemraadschap Hollands Noorder Kwartier (HHNK) mag zich een van de winnaars van de Waterinnovatieprijs 2019 noemen.

De Waterinnovatieprijs is een initiatief van de Unie van Waterschappen en de Nederlandse Waterschapsbank (NWB Bank). Uit de 123 inzendingen werden door een deskundige jury de winnaars gekozen in diverse categorieën. PWN en HHNK wonnen in de categorie ‘Schoon water’.

New Hart-zuivering

Komende jaren moeten waterschappen miljoenen investeren in extra zuiveringsstappen om medicijnresten uit het effluent te verwijderen. De uitdagingen waarvoor de waterschappen staan zijn lastig te integreren in de bestaande biologische zuiveringsconcepten, waarbij een effluent wordt geproduceerd dat maar net voldoende is om te lozen, maar zeker niet goed genoeg is voor hergebruik. De “New Hart- zuivering van het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en PWN verwijdert in een keer al deze stoffen en zet die om in groen aardgas. De “New Hartâ€-zuivering maakt gebruik van een combinatie van fysisch-chemische technieken, waaronder geavanceerde membraantechnieken.

Vorig bericht WijopdeWeg autotest Mercedes A 200 AMG
Volgend artikel 2 nieuwe faillissementen in Noord-Holland (onder meer Neo Event Engineering B.V., Demiville Fashion Group B.V.)

Nu op WijNoordHolland