Bouw

BAM verbouwt Bezoekerscentrum De Kennemerduinen

Het verbouwingsplan beoogt een frisse en toegankelijke uitstraling

BAM verbouwt Bezoekerscentrum De Kennemerduinen

Overveen,
BAM Bouw en Techniek – Gebouwservices Noordwest is in opdracht van drinkwaterbedrijf PWN gestart met de verbouwing van de horeca en vergaderzalen in Bezoekerscentrum De Kennemerduinen.

Het verbouwingsplan beoogt een frisse en toegankelijke uitstraling, wat beter past bij de merkidentiteit van PWN en het Nationaal Park, en een functionele horecafunctie die is afgestemd op de toestroom van bezoekers.

Midden in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland ligt het bezoekerscentrum De Kennemerduinen. Het gebouw, in 2013 gerealiseerd door BAM, is in ontwerp geïnspireerd op een zevende-eeuwse duinboerderij. Resten van zo’n boerderij werden gevonden tijdens archeologische opgravingen in het Nationaal Park.

Vanaf het bezoekerscentrum starten vele wandel- en fietsroutes door het hele gebied. De bezoekersaantallen stijgen al jaren – van 80.000 naar 300.000 per jaar – en zo ontstond de behoefte om de exploitatie van het Duincafé te verbeteren en de beschikbare vierkante meters beter te benutten. De architect heeft met het herontwerp van de plattegrond een zo optimaal mogelijk functionerende horecaruimte ontworpen.

Verbouwingsplan

Het verbouwingsplan behelst het vergroten van de keuken- en uitgifteruimten, het verplaatsen en vergroten van toiletruimtes, het vervangen van vloer-, wand- en plafondafwerkingen en het verbeteren van de akoestiek in de bedieningsruimten. Bij de verbouwing zal BAM Bouw en Techniek bestaande materialen zoveel als mogelijk hergebruiken.

Samenwerking

BAM Bouw en Techniek – Gebouwservices Noordwest werkt samen aan de uitvoering met Klaver Installatie onder toezicht van Bouwbegeleiding & Advies Bureau BBA. Voor het interieur wordt gebruik gemaakt van de diensten van ESTIDA, een bureau dat gespecialiseerd is in interieurontwerp en inrichting. De verwachting is dat de nieuwe ruimtes eind december 2023 worden opgeleverd.

Vorig bericht Joset Fit benoemd tot nieuwe bestuursvoorzitter
Volgend artikel Nog veel winkels met een hoog gas- en stroomverbruik

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland