Samenwerking

VBO en Vastgoedpro als één organisatie verder

VBO en Vastgoedpro als één organisatie verder

VBO en Vastgoedpro als één organisatie verder

VBO en Vastgoedpro hebben een convenant ondertekend waarin is vastgelegd dat zij voornemens zijn als één nieuwe en brede organisatie verder te gaan. Zo ontstaat er ruimte om aangrenzende beroepsgroepen te laten aansluiten, een meer integrale aanpak te realiseren binnen de vastgoedketen en een solide basis te leggen voor gezamenlijke groei.

Dankzij het samengaan van de beroeps- en brancheverenigingen ontstaat er tevens verhoogde slagkracht, uitgebreidere kennis en meer data over de beroepen én een groter netwerk van professionals. Hierdoor kan de nieuw te vormen organisatie nog beter de belangen behartigen van de leden. Bij akkoord van die leden streven VBO en Vastgoedpro ernaar om in de zomer van 2025 officieel te starten onder een nader te bepalen nieuwe naam.

Voordelen door schaalgrootte

Beide bestuursvoorzitters zijn optimistisch over de toekomstige voordelen van de nieuwe brancheorganisatie. “De wereld van vastgoed en makelaardij wordt steeds veeleisender en complexer. Belangenbehartiging bij de wetgever, kwaliteitseisen van onze klanten en het belang van onder andere datasturing vragen steeds meer investeringen. Kortom: schaalgrootte gaat VBO en Vastgoedpro enorm helpen om de leden in alles maximaal te ondersteunen en faciliteren”, aldus Harry Bruijniks (VBO). “Samen hebben we een grotere impact op vernieuwing in de vastgoedmarkt”, vult Truus de Smit van Vastgoedpro aan.

Vorig bericht Waar in Amsterdam zijn de kantoren het goedkoopst?
Volgend artikel Dag van Westfriesland: viering van 10 samenwerkingsinitiatieven

Nu op WijNoordHolland