Samenwerking

Dag van Westfriesland: viering van 10 samenwerkingsinitiatieven

Viering van 10 samenwerkingsinitiatieven

Dag van Westfriesland: viering van 10 samenwerkingsinitiatieven

Op woensdag 6 maart 2024 vindt voor de tweede keer de Dag van Westfriesland plaats. Op deze dag wordt zichtbaar hoeveel er wordt samengewerkt om Westfriesland sterker en aantrekkelijker te maken. Gastlocatie is het Oorlogsmuseum in Medemblik. 

Divers

De samenwerkingen zijn heel verschillend. Zo is er de onthulling van de cover van het eerste toeristische magazine van Westfriesland. Een samenwerking tussen de zeven Westfriese gemeenten, de Westfriese Bedrijvengroep en veel bedrijven in Westfriesland. Vrijwilligers werken hier samen met o.a. een huisarts, supermarkt en sportschool. WerkSaam Westfriesland, een organisatie voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, komt zelfs met twee nieuwe samenwerkingen. Een ervan is een overheidsloket ter ondersteuning van inwoners die met veel instanties tegelijk te maken hebben.

Talkshow

Naast de viering van de samenwerkingen, is er een talkshow. De ambitie van Regio Westfriesland (de samenwerking tussen de zeven Westfriese gemeenten) om te behoren tot één van de aantrekkelijkste regio’s van Nederland staat hierin centraal.

Trots op Westfriesland

Dit is de 2e keer dat Regio Westfriesland, samen met de Westfriese Bedrijvengroep, de Dag van Westfriesland organiseert. Op deze dag staat samenwerking tussen verschillende organisaties centraal. Samenwerkingen die Westfriesland sterker, mooier en aantrekkelijker maken. Hans-Peter Baars, voorzitter van de Westfriese Bedrijvengroep en initiatiefnemer van de Dag van Westfriesland: ‘Het is een dag waarop we trots op Westfriesland mogen zijn. Door te laten zien wat we hebben gedaan, nu doen én in de toekomst willen om de regio nog aantrekkelijker te maken. Dat allemaal onder het motto ‘de kracht van het collectief’.

Vorig bericht Waar in Amsterdam zijn de kantoren het goedkoopst?
Volgend artikel 15 maart politiek cafe Enkhuizen met minister Micky Adriaansens

Nu op WijNoordHolland