HR

Vakbondsleden glastuinbouw verwijzen cao-eindbod

'We zijn teleurgesteld'

FNV-leden glastuinbouw verwijzen cao-eindbod

Een ruime meerderheid van de FNV-leden die werken in de glastuinbouw, heeft het eindbod van hun werkgevers naar de prullenbak verwezen. Linda Slagter, bestuurder FNV Agrarisch Groen: ”Een dappere stap van onze leden, die altijd erg loyaal en trouw naar hun werkgever zijn. Maar die loyaliteit is nu te vaak op de proef gesteld.”  De vakbond heeft de werkgevers inmiddels gevraagd om met een beter bod te komen.

Met het eindbod van de werkgevers zouden de werknemers er zeker 5% in koopkracht op achteruitgaan. Slagter: ”We zijn teleurgesteld. Dit is niet de manier waarop je de jarenlange loyaliteit van je werknemers beloont.”

Ver uit elkaar

Er zit een flink gat tussen het eindbod van de werkgevers (3% per 1 januari 2023 en 2% per 1 juli 2023) en de looneis van de FNV. De vakbond wil de stijging van de kosten van het levensonderhoud terugzien in de salarissen. Ook heeft de vakbond voorgesteld om een algemene prijscompensatie op te nemen in de cao. Slagter: ”We begrijpen dat een aantal werkgevers het ook lastig heeft, maar een toenemend aantal werknemers weet niet meer hoe ze het financieel moet bolwerken. Dat leidt tot ontevredenheid op de werkvloer en met een dergelijk bod van de werkgevers wordt het er niet beter op.”

35.000 werknemers

In de glastuinbouw zijn gemiddeld 35.000 werknemers actief. In het piekseizoen is dat aantal vele malen hoger. Zij kweken groente, bloemen en planten in kassen voor onder andere supermarkten en tuincentra.

Vorig bericht NHN Business Awards bestaat 10 jaar
Volgend artikel Baker McKenzie opent Label C-desk voor kantoren

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen