HR

Baker McKenzie opent Label C-desk voor kantoren

overheid kondigt de verplichting voor het voeren van een energielabel C in 2017 aan

Baker McKenzie opent Label C-desk voor kantoren

Foto: Luc Ligtenbelt

Amsterdam,
Advocatenkantoor Baker McKenzie opent per direct een desk voor juridische vragen rondom de energielabel C-verplichting voor kantoren die geldt vanaf 1 januari 2023. Eigenaren, huurders en financiers van kantoorpanden op de Zuidas kunnen hier kosteloos terecht met hun eerstelijns vragen.

De overheid kondigde de verplichting voor het voeren van een energielabel C in 2017 aan. Toch voldoet een groot aantal van de Nederlandse kantoorgebouwen nog niet aan de nieuwe duurzaamheidsrichtlijn voor zakelijk vastgoed. De praktijkgroep Real Estate van Baker McKenzie Amsterdam beantwoordde de afgelopen maanden veel vragen over dit onderwerp, en schetste de juridische consequenties van (niet voldoen aan) label C. Reden voor het advocatenkantoor om een tool te ontwikkelen voor relaties om snel antwoord te kunnen geven op de belangrijkste juridische vragen over het energielabel en andere onderwerpen op het gebied van duurzaam vastgoed en de energietransitie.

Klimaatdoelstellingen

Deze praktische kennis en ervaring deelt Baker McKenzie nu ook met de eigenaren, financiers en huurders van kantoorgebouwen op de Zuidas. Zij kunnen vanaf nu hun juridische vragen stellen aan Baker McKenzie’s vastgoedexperts. “Het uiteindelijke doel van de huidige invoering van label C – en energielabel B en A die de overheid nog tot 2030 invoert – is om klimaatdoelstellingen te realiseren”, aldus Paul Goedvolk, partner en hoofd van de afdeling Real Estate van Baker McKenzie Amsterdam. “Duurzaamheid is al lang een van de strategische pijlers van Baker McKenzie en we willen dit ook op lokaal niveau uitdragen. Dit loket is daar een concrete uiting van.”

Vorig bericht NHN Business Awards bestaat 10 jaar
Volgend artikel Bedrijven geven arbeidsvoorwaarden een 6,3

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen