Onderwijs

Techniek ontdekken op Career Day Noordwest

Leerlingen uit Noord-Holland reizen af naar het AFAS Stadion in Alkmaar om technische beroepen en bedrijven te ontdekken

Techniek Career Day Noordwest

Alkmaar,
Na twee jaar aan online techniekpromotie activiteiten, is het nu weer tijd om leerlingen fysiek aan het werk te zetten en te laten ervaren. Op donderdag 21 april 2022 organiseert Jet-Net & TechNet
, in samenwerking met Bètapartners, de Career Day Noordwest. Zo’n 300 havo-4 en vwo-5 leerlingen uit Noord-Holland reizen die dag af naar het AFAS Stadion in Alkmaar om de grote variatie aan technische beroepen en bedrijven te ontdekken.

Deze leerlingen zijn bezig met hun studiekeuze en denken na over toekomstige beroepsmogelijkheden. De Career Day is de perfecte plek om ze te enthousiasmeren over wat technologie is, waar technologie is, wie er werken en wat ze er zelf mee kunnen doen zodat zij een weloverwogen studiekeuze kunnen maken.

Workshops

Tijdens dit evenement gaan leerlingen in groepjes van maximaal 10 personen langs bij verschillende workshops. Er is een ochtend- en middag programma met achttien verschillende workshops. Deze workshops worden gegeven door de deelnemende bedrijven: KLM, IBM, Tata Steel, UvA, Dutch Nao Team, Waternet, Rijkswaterstaat, Microsoft, Antennebureau, Abbott, Seed Valley, SMC en VU.

Samenwerking Bètapartners

Er doen twaalf Bètapartners lidscholen mee aan de Career Day, te weten: Bertrand Russell college, Bonhoeffercollege, Comenius College Hilversum, Da Vinci College, Gymnasium Felisenum, Het Baken, Jac. P. Thijsse College, Martinuscollege, Oscar Romero, Pieter Nieuwland College, Regius College en Zaanlands Lyceum.

Vorig bericht Crowdsourcing-actie: verticale vergroening Randstad
Volgend artikel Convent Capital lanceert Agri Food Growth Fund

Nu op WijNoordHolland