Bankieren

SurePay Portal maakt IBAN checken makkelijker

IBAN-Naam check bekend van de melding in bankieren app is nu beschikbaar voor bedrijven

SurePay Portal maakt IBAN checken makkelijker

Foto: David Jan Janse Surepay

De Utrechtse fintech SurePay introduceert vandaag de IBAN-Naam Check Portal. Via de Portal kunnen bedrijven snel, efficiënt en 24 uur per dag controleren of ze de juiste betaalgegevens van een klant, leverancier of medewerker hebben. Daarmee helpt SurePay fraude op te sporen en vergissingen te voorkomen.

Over IBAN

Het invoeren en controleren van betaalgegevens van klanten en leveranciers is vaak arbeidsintensief. Maar ook noodzakelijk. Fouten in de administratie leiden tot verkeerde betalingen bij klanten of leveranciers, en mogelijk tot fraude. En dat zorgt weer voor onnodige kosten, klachten en zelfs reputatieschade.

SurePay levert sinds 2017 de IBAN-Naam Check aan alle grote Nederlandse en Engelse banken. Met deze oplossing zien gebruikers of de naam die zij invoeren bij het IBAN-nummer overeenkomt met de naam die bekend is bij de bank. In 2019 introduceerde SurePay de IBAN-Naam Check voor Bedrijven. Inmiddels hebben meer dan 215 bedrijven en organisaties de oplossing geïntegreerd in hun systemen.
De Portal die vanaf vandaag beschikbaar is, maakt de IBAN-Naam Check toegankelijker voor een veel grotere groep: kleinere en middelgrote organisaties en bedrijven voor wie een volledige API integratie te lang op zich laat wachten.

Beschikbaar voor bedrijven

In de IBAN-Naam Check Portal controleren organisaties binnen een paar seconden of naam en rekeningnummer overeenkomen, of een nieuwe klant zich registreert met een zakelijke of particuliere rekening, of een rekening vervallen is en of de klant is overgestapt naar een andere rekening.
Daarnaast zijn er extra features beschikbaar, zoals de Company ID check (KvK nummer en later ook BTW-nummer) zodat nog duidelijker is of het bedrijf de juiste rekeninghouder is.
David-Jan Janse, CEO en medeoprichter van SurePay zegt: “Met de Portal maken we de IBAN-Naam Check beschikbaar voor alle bedrijven, klein of groot. KYC-, pay-out- en onboardingprocessen verlopen soepeler doordat je daar direct de betaalgegevens kunt checken. Daarmee verkleinen we de kans op fraude en fouten.”

Vorig bericht Belvilla beloont haar vakantiewoningen met awards
Volgend artikel Planning, budgettering en forecasting belangrijk voor zakelijke dienstverleners

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland