Nieuws

SER, Feenstra en gemeente Haarlem ondertekent Charter Diversiteit in Bedrijf

Op 8 februari heeft de SER het Charter Diversiteit in Bedrijf ondertekend.


Het Charter Diversiteit is een intentieverklaring van werkgevers in de publieke en de private sector. Daarmee verbinden zij zich aan het werken aan meer diversiteit en inclusie in hun eigen organisaties. Inmiddels hebben 123 werkgevers zich bij het Charter aangesloten.

De SER verklaart, door het ondertekenen van het Charter, zich actief te willen inzetten voor meer diversiteit en inclusie op de werkvloer. Daarnaast is een specifieke uitdaging aangegaan: het aantrekken van niet-westers allochtoon talent. Véronique Timmerhuis, algemeen secretaris, licht toe: “de SER streeft naar een gevarieerd personeelsbestand, ook ten aanzien van etnische achtergrond. Zo willen we gelijke kansen voor iedereen bevorderen. Het aantrekken van niet-westers allochtoon talent is de komende jaren een speerpunt voor HRâ€.

Daniëlle van der Laan, teamleider HR, vult aan: “Wij merken dat de reacties op vacatures beperkt zijn uit deze doelgroep. Daarom wordt, volgens de aanpak van Diversiteit in Bedrijf, een plan gemaakt. Bij de werving van nieuwe medewerkers zullen we proberen om niet-westers allochtoon talent te bereiken via specifieke online media of alumniverenigingen. Het doel is een inclusieve bedrijfscultuur creëren met een evenwichtige personeelssamenstelling en gelijke kansen voor iedereenâ€.

De verworven kennis, knelpunten en ervaringen – positieve én negatieve – worden gedeeld met andere ondertekenaars, zodat zij daar hun voordeel mee kunnen doen. Naast de SER tekenden de volgende 10 werkgevers het Charter: Aksa Dienstverlening B.V., BP Nederland, Erasmus Universiteit, Feenstra, Gemeente Breda, Gemeente Haarlem, MainJobs, MK Constructions B.V., PageGroup en VodafoneZiggo.

Vorig bericht Kick-off MRA Kennis- en netwerkdagen
Volgend artikel Investeerder 5square uit Laren neemt belang in Floyd & Hamilton

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland