Overname

Secu wordt onderdeel van Intersteel Group

Beide bedrijven zullen elkaar op verschillende vlakken versterken en aanvullen

Secu wordt onderdeel van Intersteel Group

Op 20 december 2022 werd Secu overgenomen door Intersteel Group B.V.. Secu kreeg in de wereld van inbraakbeveiliging grote bekendheid door de revolutionaire SecuStrip anti-inbraak-strip die in 1987 werd gelanceerd. Sindsdien biedt men talloze aanvullende beveiligings- en veiligheidsproducten om woningen en bedrijfs­gebouwen veiliger te maken. De overname versterkt de positie van Intersteel als autoriteit op het gebied van deurbeslag en beveiliging en past naadloos binnen haar missie om moderne technologieën en stijlvol design met elkaar te verbinden, en zo consumenten een prettige en veilige werk- en woonomgeving te bieden.

Een perfecte match

Via de retail en op de online markt bedienen Intersteel en Secu grotendeels dezelfde klanten, namelijk particulieren die stijlvol en veilig willen wonen. Ook op de professionele, zakelijke markt zullen beide bedrijven elkaar versterken en aanvullen. Naast de anti-inbraak- en beveiligingsproducten die SecuProducts op de markt brengt, biedt haar submerk SecuCare een grote collectie hulpmiddelen die erop gericht zijn mensen langer zelfstandig, veilig en comfortabel thuis te laten wonen. Voor Intersteel levert deze nieuwe ‘zorgmarkt’ een verbreding van de huidige doelgroep. Verder sluiten de beveiligings- en veiligheids­producten voor deze markt goed aan bij de kernwaarden die Intersteel hanteert, namelijk  design, techniek en veiligheid.

Elk blijft apart handelen

De beide bedrijven van deur- en raambeslag plus accessoires zoals kierstand- en  doorvalbeveiliging, barrièrestangen, raamsloten en raambegrenzers, blijven apart van elkaar opereren, maar zullen elkaar versterken in de markt en op professionele terreinen, zoals productdesign, productie en marketing(communicatie).

Completer assortiment

Door de krachten te bundelen, wordt het assortiment deurbeslag, beveiligings- en veiligheids­producten completer. Intersteels reputatie op het gebied van design en techniek zal zeker ook van invloed zijn op de Secu-producten. Ronald Taling, CEO van de Intersteel Group B.V.: “De overname van Secu versterkt de positie van Intersteel als autoriteit op het gebied van deur- en raambeslag. Secu heeft een uitstekende reputatie op het gebied van beveiliging en door samen de krachten te bundelen, kunnen we een nog completer assortiment beveiliging- en veiligheidsproducten aanbieden. Wij zullen met onze kennis van stijlvol design ook voor het assortiment van Secu van toegevoegde waarde kunnen zijn. En door op marketing(communicatie)gebied en in de productie samen te werken, kunnen we nog effectiever opereren.”

‘Groter en sterker’

Christian van Bruggen, CEO van Secu, zegt over deze krachtenbundeling het volgende: “Ik ben trots op SECU en vooral op alle medewerkers die het mogelijk maken Nederland dagelijks een stukje veiliger te maken met onze beveiligings-, en veiligheidsproducten en zorghulpmiddelen. Secu gaat samen met Intersteel nóg groter en sterker worden. Want we blijven álles uit de kast halen voor een tevreden klant, of dat nu een dealer of consument is. Ik kijk uit naar de nieuwe samenwerking met Intersteel, waarbij ik tegelijkertijd blij ben dat we zelfstandig kunnen blijven opereren.”

Vorig bericht Aantal WW-uitkeringen Groot Amsterdam 25% lager dan vorig jaar
Volgend artikel Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen in maart 2023

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland