Nieuws

Schiphol bestelt mondkapjes voor gebruik op luchthavens

Schiphol overlegt met partners en vakbonden wie van mondkapjes worden voorzien.


Haarlemmermeer
Royal Schiphol Group heeft mondkapjes besteld voor gebruik op de luchthavens Schiphol, Eindhoven Airport, Rotterdam The Hague Airport en Lelystad Airport. De aanschaf van de mondkapjes is ter voorbereiding op de fase waarin het vliegverkeer weer toeneemt. Ook voert Schiphol op regelmatige basis overleg met de vakbonden over verantwoord reizen en werken in relatie tot COVID-19.

De aanschaf van mondkapjes volgt op eerdere maatregelen die Schiphol nam, waaronder belijning op de vloer en omroepberichten om te wijzen op social distancing, spatschermen, aparte bagagebanden per vlucht en extra schoonmaak in de terminal.

CEO Dick Benschop: “We zijn en blijven graag in gesprek met de overheid, partners, medewerkers en vakbonden over verantwoord en gezond reizen en werken. Ten aanzien van internationale reizen zal het gebruik van mondkapjes de norm en praktijk worden.â€

De exacte datum waarop de mondkapjes arriveren is nog onbekend. Schiphol overlegt met partners en vakbonden wie van mondkapjes worden voorzien. Het gebruik van mondkapjes op de luchthavens mag niet ten koste gaan van een voldoende voorraad in de zorgsector. In geval van een tekort in de zorg zullen deze mondkapjes aan de zorg worden overgedragen.

Vorig bericht D66 draagt Ilse Zaal voor als nieuwe gedeputeerde voor D66 in provincie NH
Volgend artikel 100% Digitaal is een grote verandering voor kwekers en kopers Aalsmeer, maar wel met voordelen

Nu op WijNoordHolland