Nieuws

Regionale vraagstukken agrarische sector NH ten tijde van corona

Het Coronavirus raakt de agri en food sector hard.


Hoorn
Gedeputeerde landbouw Jack van der Hoek: “Zowel in de primaire productie, als de toeleverende industrie, handel, transport en verwerking zijn de effecten merkbaar. Van direct verlies aan omzet, tot het omgaan met de eisen voor social distancing op de werkvloer, de vraagstukken zijn complex en veelomvattend. Landelijk werken vele organisaties uit de agribusiness iedere dag keihard aan het bieden van oplossingen voor knelpunten bij ondernemers.â€

Wekelijks crisisoverleg agrarisch bedrijfsleven en provincie Noord-Holland

Om een goed beeld te houden van de ontwikkelingen in Noord-Holland hebben diverse agribusiness gerelateerde partijen uit Noord-Holland wekelijks overleg;  Provincie Noord-Holland, Greenport Noord-Holland Noord, Greenport Aalsmeer, LTO Noord, Rabobank, Seed Valley en diverse vertegenwoordigers uit bedrijfsleven bespreken daarbij de knelpunten waar ondernemers in de provincie tegen aanlopen. Het doel is te zoeken naar oplossingen die binnen de provincie geregeld kunnen worden en naar zaken die op een landelijk schaalniveau extra aandacht vragen.

Regionale vraagstukken

Jeroen Noot, programmamanager Greenport Noord-Holland Noord, benadrukt dat specifieke vragen uit de regio gebundeld en behandeld worden in dit overleg. “Bedrijven in de hele land- en tuinbouwketen worstelen nu met allerlei vragen. Veel vragen zijn redelijk universeel en inmiddels goed in beeld bij de landelijke organisaties en politiek. Maar we zien ook dat het tuinbouwcluster in elke Greenport een unieke samenstelling kent en dat er daarmee soms heel specifieke knelpunten zijn. Goed uitwisselen van kennis en korte lijnen helpen om snel tot oplossingen te komenâ€.

Vorig bericht Stadskantoor Alkmaar aangesloten op het warmtenet
Volgend artikel Corendon City Hotel zorghotel voor coronapatiƫnten

Nu op WijNoordHolland