Nieuws

Provincie Noord Holland heeft definitieve omgevingsvergunning Biomassacentrale afgegeven

Het gaat om de Biomassacentrale bij de energiecentrale in Diemen.


Diemen
De provincie Noord Holland heeft de definitieve omgevingsvergunning afgegeven voor de aanleg van de Biomassacentrale van Vattenfall bij de energiecentrale in Diemen.

Het warmtenet levert een belangrijke bijdrage aan Vattenfalls doelstelling: fossielvrij leven mogelijk te maken binnen één generatie. Door het warmtenet open te stellen voor nieuwe en duurzame warmtebronnen, zet Vattenfall een volgende stap naar gasvrije stadsverwarming en voorziet in de toenemende behoefte aan groene warmte. De aanleg van deze biomassacentrale is een van de initiatieven om dit mogelijk te maken.

Alexander van Ofwegen, Directeur Wamte:
“Toekomstbestendige warmtebronnen zijn cruciaal om onze klimaatambitie te realiseren. Met de gemeente Amsterdam en andere partners werkt Vattenfall continu aan nieuwe oplossingen en technologieën.â€

“De biomassacentrale is voor ons een transitie-oplossing, we werken tegelijk aan de ontwikkeling van andere duurzame warmtebronnen zoals aardwarmte, restwarmte van datacenters, elektrische boilers en waterstof. Veel van deze bronnen hebben echter nog veel tijd nog voordat we ze op grote schaal kunnen toepassen. Daarom deze biomassacentrale als tussenoplossing om nu al een stap richting fossielvrij leven te kunnen maken. Het afgeven van deze vergunning betekent voor ons dat we een stap verder zijn om deze centrale te kunnen realiseren. â€

In juni stelde Vattenfall samen met de Gemeenten Almere, Amsterdam, Diemen, Gooise Meren, Weesp en de provincie Noord Holland een convenant op over de invulling van zaken rondom de geplande biomassa centrale in Diemen. De afspraken in het convenant gaan over: tijdelijkheid van de inzet van biomassa, duurzaamheidscriteria en luchtkwaliteit.

Vorig bericht Aanbod van Bregman Bedrijfsmakelaardij voor oktober
Volgend artikel Een aantrekkelijker regio moet je ook zichtbaar maken

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland