AI

Philips introduceert innovaties met AI voor beeldvorming

Eerste mobiele BlueSeal MRI wordt geïntroduceerd op ECR2024

Philips

Bron: Philips

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het European Congress of Radiology (ECR) in Wenen zal Philips haar nieuwste innovaties met AI introduceren. Door gebruik te maken van AI kunnen deze nieuwe technologieën zorgprofessionals helpen nauwkeurigere diagnoses te stellen, workflows te stroomlijnen en uiteindelijk de patiëntresultaten te verbeteren. Philips laat zien hoe innovatieve platforms en baanbrekende software zorgverleners helpen om zich te kunnen concentreren op wat het allerbelangrijkst is: de zorg voor patiënten.

Innovaties gezondheidszorg

Philips zet de hechte samenwerking met de European Society of Radiology (ESR) voort op ECR2024. Philips presenteert innovaties op het gebied van CT, MR, diagnostische röntgenfoto’s (dXR), echografie, image guided therapy (beeldgestuurd behandelen) en enterprise informatics (IT-oplossingen). Deze innovaties zijn ontworpen om uitstekende beeldkwaliteit te bieden en de snelheid en productiviteit te verhogen om professionals in de gezondheidszorg te voorzien van de hulpmiddelen die ze nodig hebben om uitzonderlijke zorg te leveren.

ERC2024

“Tijdens de ECR van dit jaar ligt de focus op radiologie van de toekomst, waarbij voor iedereen innovatie centraal staat. Bedrijven op het gebied van gezondheidstechnologie zoals Philips demonstreren belangrijke verbeteringen en vooruitgang op het gebied van snelheid en precisie dankzij AI, zodat we de patiëntenzorg kunnen verbeteren”, aldus prof. Carlo Catalano, voorzitter van de European Society of Radiology (ESR) en het European Congress of Radiology (ECR).

MRI zonder helium

“Tijdens ECR2024 laten we zien hoe onze oplossingen met AI radiologen kunnen helpen een aantal van hun meest urgente uitdagingen aan te pakken, waaronder de stijgende zorgkosten, toenemende personeelstekorten en een verbetering van de patiëntuitkomsten, terwijl we tegelijkertijd de impact op het milieu kunnen verminderen”, zegt Paul Wiering, Head of Imaging bij Philips Benelux. “Een opvallend voorbeeld is de innovatie van Philips op het gebied van MRI zonder helium. Met wereldwijd meer dan 1.000 geïnstalleerde systemen is de Philips BlueSeal-magneet de eerste volledig verzegelde magneet van 1,5 ton in de sector. We bieden onze innovatie op het gebied van MRI zonder helium nu ook als mobiele oplossing in een truck met een MRI-scanner.”

Mobiele BlueSeal MRI

De eerste mobiele BlueSeal MRI, die is ontwikkeld in Europa voor het Agito Medical Imaging in Denemarken, wordt geïntroduceerd op ECR2024. MRI-scanners met de BlueSeal-magneettechnologie van Philips hebben sinds 2018 ruim 1,9 miljoen liter helium bespaard. De uitbreiding van deze baanbrekende technologie naar een mobiele oplossing betekent dat Philips de toegang tot MRI-onderzoeken kan uitbreiden voor meer patiënten op meer plaatsen in Europa.

Oog voor mens en planeet

Aan de basis van de innovaties van Philips ligt het streven van het bedrijf naar duurzame gezondheidszorg, waarbij oplossingen worden ontwikkeld om de zorg voor patiënten en de planeet te ondersteunen met gelijke urgentie en aandacht. ECR-deelnemers zullen de Philips-campagne ‘Oog voor mens en planeet‘ tegenkomen, waarmee wordt benadrukt dat het verbeteren van de gezondheid van de mens en de gezondheid van het milieu hand in hand moeten gaan. Van de ontwikkeling van energiezuinige technologieën tot een beter gebruik en hergebruik van producten en materialen, bezoekers van het Philips-duurzaamheidsstand op ECR2024 krijgen te zien hoe Philips systematische verandering stimuleert om de ecologische voetafdruk van de gezondheidszorg te verkleinen voor een groter maatschappelijk rendement en een grotere financiële waarde voor de zorgstelsels.

Vorig bericht Informatiebijeenkomst Thorbeckeweg en A7
Volgend artikel JACK & JONES nog groter op Amsterdam The Style Outlets

Nu op WijNoordHolland