Energietransitie

OVZZ maakt subsidie voor zonnepanelen en laadpalen mogelijk

Ondernemers uit Westerspoor en Achtersluispolder (Zaandam) hebben de mogelijkheid aanspraak te maken

OVZZ subsidie zonnepanelen laadpalen

Zaanstad,
Ondernemersvereniging Zaanstad Zuid heeft samen met energie coöperatie SAENZ een subsidie beschikbaar voor de leden voor de aanschaf van zonnepanelen en laadpalen. Ondernemers uit de gebieden Westerspoor en Achtersluispolder hebben de mogelijkheid aanspraak te maken op deze pot.

Zon op je dak en laadpalen aan je muur

Met het project “Zon op je dak (PV)” kunnen de ondernemers  een subsidiebedrag van € 50,- per zonnepaneel terugkrijgen. Met het project “Laadpunten aan je muur (EV)” is een subsidiebedrag van € 300,- per enkele laadpaal en € 600,- per dubbele laadpaal beschikbaar.

Wie komt er in aanmerking?

Uiteraard moeten alle aanvragen en de uiteindelijke uitkering volgens zorgvuldige procedures verlopen, waarbij SAENZ en OVZZ de ondernemers zullen begeleiden. De onafhankelijke adviseurs ondersteunen vanaf een eerste verkennend gesprek, het aanvragen van offertes en het indienen van de subsidie aanvraag.
Vorig jaar is ook deze subsidie beschikbaar gesteld. Echter is deze pot in het gebied Zuiderhout niet compleet uitbesteed, dus heeft dit gebied geen subsidiemogelijkheid voor 2023.
Verder kunnen alle ondernemers in de Achtersluispolder en Westerspoor in aanmerking komen voor deze regeling. Voorwaarde is wel dat je lid bent of wordt van de ondernemersvereniging.

Subsidieaanvragen kunnen tot uiterlijk 1 juli 2023 worden ingediend. Echter betreft het een gesloten subsidiepot waarvoor geldt: “Wie het eerst komt wie het eerst maalt” en “op = op”.

Bij interesse kan contact opgenomen worden met Nico van Braam.

Vorig bericht Broodfonds informatiebijeenkomst Amsterdam 8 juni
Volgend artikel Verkoop Afval Energie Bedrijf gaat niet door

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland