Afvalverwerking

Verkoop Afval Energie Bedrijf gaat niet door

ACM keurt overname niet goed

Verkoop Afval Energie Bedrijf gaat niet door

Amsterdam,
Eind 2021 heeft het college van B en W besloten het Afval Energie Bedrijf (AEB) te verkopen aan AVR Afvalverwerking B.V. (AVR). De Autoriteit Consument en Markt (ACM) moest nog wel toestemming verlenen. ACM heeft bekendgemaakt dat ze de overname van AEB niet goedkeurt. De verkoop van het Afval Energie Bedrijf kan daardoor niet doorgaan.

Het college van gemeente Amsterdam geeft aan dit te betreuren, ook voor de medewerkers van het AEB. Het college is het ook niet eens met de analyse en conclusies van de ACM. Vooral niet met de keuze van de ACM om de afvalmarkt als regionaal te beschouwen, in plaats van als landelijke markt. AVR heeft tijdens het proces bezwaren ingebracht tegen de argumentatie van de ACM.

Toekomst AEB

AVR kan tegen het besluit van de ACM in beroep gaan, maar dat beroep zorgt er niet voor dat het besluit wordt opgeschort. Dit betekent dat de verkoop van AEB aan AVR definitief van de baan is. De gemeente blijft daarmee 100 procent aandeelhouder van AEB.

Door het besluit van de ACM staat de gemeente voor de keuze of de gemeente AEB wil behouden of alsnog wil verkopen. Het college neemt binnen enkele weken een voorgenomen besluit over de toekomst van AEB en legt dat aan de raad voor (in een wensen- en bedenkingenprocedure). Zo krijgen AEB en zijn personeel, klanten en leveranciers op korte termijn helderheid over de toekomst.

De Amsterdammer merkt hier niets van

AEB blijft Amsterdams huishoudelijk- en ander afval op dezelfde manier verwerken, en de warmtelevering aan Westpoort Warmte blijft ook gegarandeerd.

Vorig bericht OVZZ maakt subsidie voor zonnepanelen en laadpalen mogelijk
Volgend artikel Koen Regout versterkt Brandt & Levie als nieuwe CEO

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen