Milieu

Ortho-Eyes zamelt gebruikte Bausch + Lomb daglenzen in

Met Recyclens Programma worden contactlenzen en verpakking volledig gerecycled

Ortho-Eyes zamelt gebruikte Bausch + Lomb daglenzen in

Foto: Ortho-Eyes

Alkmaar,
Steeds meer mensen dragen daglenzen. En dat is niet vreemd, want je contactlenzen iedere dag vervangen voor een nieuw paar is hygiënisch en goed voor je ogen. Deze stijgende populariteit van daglenzen heeft echter ook een keerzijde. Een groot deel van de 80 miljoen jaarlijks in Nederland verkochte lenzen en hun blisterverpakking belandt bij het ongescheiden huisafval, terwijl veel lenzen zelfs rechtstreeks in het riool terecht komen. Door deel te nemen aan het Recyclens Programma van Bausch + Lomb zorgt Ortho-Eyes in Alkmaar ervoor dat de daglenzen, inclusief blister en folie, volledig worden gerecycled.

Iedere drager van daglenzen van Bausch + Lomb kan bij Ortho-Eyes de gebruikte daglenzen en hun blisterverpakking inclusief folie inleveren voor recycling. Ortho-Eyes stuurt het verzamelde materiaal naar Bausch + Lomb waar de materialen worden gescheiden en daarna bij een verwerkingsbedrijf worden afgeleverd. Het ingezamelde kunststof wordt bewerkt tot grondstoffen voor nieuwe duurzame producten. De aluminiumfolie gaat terug naar de producent die er weer nieuwe folie van maakt.

Inzamelbox

Bij het afhalen van nieuwe Bausch + Lomb daglenzen krijgt de klant gratis een kartonnen inzamelbox mee voor de gebruikte lenzen, blister en folie. Is de box vol dan levert hij/zij die in bij zijn opticien, die hiervoor een speciale container in de winkel heeft staan. Het karton van de inzamelboxen wordt ook gescheiden en ter recycling aangeboden. Daglensdragers die nog geen box hebben kunnen deze gratis afhalen bij elke optiek die deelneemt aan dit Recyclens Programma.

Recycling draagt bij aan een mooiere wereld

Het Recycling Programma is er voor alle daglenzen van Bausch + Lomb. De Biotrue ONEday  én de Bausch + Lomb ULTRA® ONE DAY zijn hiermee volledig recyclebaar. Door te kiezen voor daglenzen van Bausch + Lomb en je lenzen, inclusief blister en folie te verzamelen en in te leveren bij de opticien draag je bij aan een mooiere wereld. En dat kijkt nog een stuk plezieriger

Vorig bericht Great Christmas Circus samenwerking met Nederlandse Brandwonden Stichting
Volgend artikel Webfleet werkt samen met Muses aan aanbod geïntegreerde telematica-oplossingen

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland