Nieuws

Oproep agrarisch ondernemers Drechterland om daken te benutten met zonnepanelen

LTO Noord, provincie Noord-Holland, Rabobank en Liander werken samen met gemeente Drechterland om zonnepanelen op agrarische daken te stimuleren.


zonnepanelen drechterland

Drechterland
Op woensdag 30 oktober en dinsdag 5 november zijn er informatiebijeenkomsten voor agrarisch ondernemers in Drechterland specifiek over zonnepanelen op daken. LTO Noord, provincie Noord-Holland, Rabobank en Liander werken samen met gemeente Drechterland om zonnepanelen op agrarische daken te stimuleren. Deze samenwerking in de energietransitie is nieuw in onze regio, maar in de gemeente Kaag en Braassem (Zuid-Holland) was het eerder dit jaar succesvol.

Energiescan van uw bedrijf

Onder de noemen Zon op Dak in Drechterland kunnen geïnteresseerde agrarisch ondernemers onder meer een persoonlijke energiescan van het bedrijf laten maken net als een berekening voor de benodigde investering, mogelijkheden onderzoeken voor een aansluiting op het elektriciteitsnet en de terugverdientijd van de installatie. Financieel en technisch wordt inzichtelijk gemaakt of het haalbaar is om zonnepanelen op uw dak te plaatsen. De eigen bijdrage is € 300,- excl. BTW per energiescan. De meerkosten van de persoonlijke energiescan neemt de provincie Noord-Holland voor haar rekening.

Extra inkomen

Zonnepanelen zijn een manier voor de agrarisch ondernemers om te kunnen voorzien in de energiebehoefte van het bedrijf. Wie capaciteit over heeft, kan het verhuren aan energiebedrijven of coöperaties. Dat levert een extra maandinkomen op, afhankelijk van de grootte van het dak.

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst?

Tijdens de informatieavond is er een duurzame agrarisch ondernemer aan het woord die de afgelopen jaren allerlei maatregelen heeft genomen om helemaal ‘groen’ en energieneutraal te worden. Verder zijn er sprekers van LTO Noord, de Rabobank en Liander. De informatieavonden op woensdag 30 oktober en op dinsdag 5 november (inloop vanaf 19.30 uur, start om 20.00 uur). Locatie: Raadszaal Gemeentehuis Drechterland, Raadhuisplein 1, Hoogkarspel. Aanmelden kan via www.ltonoord.nl/zondrechterland.

Vorig bericht Familiebedrijf
Volgend artikel Boeren met Statenleden en gedeputeerden in gesprek over stikstof

Nu op WijNoordHolland