Nieuws

Welke drie ondernemers winnen ruimte Amsterdam?

140m2 Centrale Markthal Amsterdam kan gewonnen worden

Ondernemers Centrale Markthal Amsterdam

Amsterdam,
Amsterdam heeft veel creatieve ondernemers, maar de beschikbare ruimte is schaars. BOEi, eigenaar van de Centrale Markthal in Amsterdam-West, wil dit bijzondere gebouw uit 1934 toegankelijk maken voor nieuwe, creatieve initiatieven. Daarom wordt op 31 maart een wedstrijd georganiseerd met als prijs drie grote ruimtes (140m2) op de begane grond aan het centrale overdekte marktplein, voor minimaal een jaar.

“Wij doen een oproep aan alle Amsterdamse ondernemers met een goed plan: stuur het in, en wie weet krijg je de kans je droom waar te maken in dit nieuwe stukje Amsterdam”, aldus Arno Boon, directeur van BOEi. “We zoeken specifiek naar creatieve, culinaire en circulaire bedrijven. In de Centrale Markthal zullen uiteindelijk meer dan honderd van hen landen en we staan open voor iedereen. Het moet een laagdrempelige ontmoetingsplek worden voor buurtbewoners, voedsel- en cultuurliefhebbers en de creatieve gemeenschap van de stad.”

Ondernemers met een goed plan gericht op de drie focusgebieden (creatief, culinair en circulair) hebben tot 21 maart om middels een korte video hun plan in te sturen. De jury bestaat uit gevestigde, ondernemende mensen: Timothy Sabajo (general manager Patta), Nadia Zerouali (culinair ondernemer) en Enaam Ahmed Alil (VN-vrouwenvertegenwoordiger). Op 31 maart volgt de feestelijke uitreiking onder leiding van Minchenu Maduro, waarbij wethouder Touria Meliani (Kunst & Cultuur) de prijzen uitreikt.

BOEi wil ondernemers niet alleen met een ruimte, maar ook met een coaching en een startbedrag ondersteunen, en krijgt daarbij hulp van ABN AMRO.

Meer informatie en alle voorwaarden staan vermeld op www.centralemarkthal.nl/pitch 

Over de Centrale Markthal
De Centrale Markthal, gebouwd in 1934, was ruim 80 jaar het centrum van de Amsterdamse voedselhandel. Eigenaar BOEi, een maatschappelijke onderneming zonder winstoogmerk, wil van dit enorme rijksmonument een plek maken voor een grote en diverse groep Amsterdammers, met een grote mix aan functies. Een plek waar buurtbewoners, omwonenden, voedselprofessionals én -liefhebbers uit alle culturen elkaar vinden in een gezamenlijke passie voor voedsel, cultuur en innovatie. Naast voedsel zet BOEi in op cultuur, mode, muziek en theater. De restauratie wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam, de Rijksoverheid en de VriendenLoterij. Meer informatie is te vinden op www.centralemarkthal.nl 

Over BOEi
BOEi is een maatschappelijke onderneming gericht op restauratie en herbestemming van industrieel, agrarisch en religieus erfgoed. Als Nationale Maatschappij tot Restaureren & Herbestemmen van Cultureel Erfgoed richt BOEi zich op het ontsluiten van Nederlands erfgoed voor burgers en het ontsluiten en doorgeven van haar verhalen aan navolgende generaties in Nederland. Restauratie en herbestemming gebeurt met veel oog voor authenticiteit, duurzaamheid, kwaliteit en innovatie. Zie ook www.boei.nl voor onze missie, projecten en aandeelhouders.

 

Vorig bericht Hilverda de Boer maakt zich hard voor veiligheid
Volgend artikel Edwin Teljeur afscheid MEO

Nu op WijNoordHolland