Nieuws

Edwin Teljeur afscheid MEO

Tienjarig jubileum sociale onderneming “mooi moment om het stokje over te dragen”

 

Meo sociaal bedrijf

Alkmaar,
Edwin Teljeur neemt na tien jaar afscheid van MEO, de door hem opgerichte sociale onderneming. De volledige directie van het media- en ondersteuningsbureau wordt overgedragen aan huidig mededirecteur Joost van der Burght. Op MEO’s kantoren in Alkmaar en Haarlem werken ruim veertig betaalde medewerkers, van wie ongeveer de helft geworven is onder mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

MEO is in 2012 opgericht door Edwin Teljeur. De onderneming verzorgt on- en offline mediadiensten, zoals webdesign, grafische vormgeving, online marketing en videoproductie. Daarnaast ondersteunt het bureau non-profits en andere maatschappelijke organisaties met backoffice- en klantenservicewerkzaamheden.

MEO heeft een maatschappelijke missie: het creëren van betaalde banen voor mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, bijvoorbeeld als gevolg van een lichamelijke of psychische beperking. Dat mensen met en zonder beperking gelijkwaardig met elkaar samenwerken in inhoudelijk hoogwaardige banen, is een relatief unieke werkwijze. De onderneming heeft hiervoor onder meer de Participatieprijs werkgevers Zuid-Kennemerland en IJmond gewonnen.

Teljeur: “Bij onze oprichting was de term ‘sociaal ondernemen’ nog vrijwel onbekend, maar wij waren er al mee bezig. In de jaren erna is een hele sector van sociale ondernemingen ontstaan. Dankzij de inzet van vele MEO’ers die een steentje hebben bijgedragen, zijn we tot de voorhoede van sociale ondernemingen in Nederland gaan horen. Maar inmiddels hoeft er wat minder opgebouwd en gepionierd te worden. Het is nu vooral belangrijk om wat er is te verstevigen en uit te breiden. Dat vraagt een andere manier van leidinggeven.”

De dagelijkse leiding van MEO is al een paar jaar in handen van Joost van der Burght (27), sinds 2015 mededirecteur. Teljeur is zich meer gaan richten op het netwerk rondom MEO: “Vooral als het gaat om sociaal ondernemen. Ik ben dagelijks in gesprek met gemeenten, fondsen en ondernemingen. In eerste instantie om MEO verder te versterken, maar ook om meer algemeen bij te dragen aan de Nederlandse sector van sociale ondernemingen. Dat laatste wil ik meer gaan doen. Zo ben ik bestuurslid van de Code Sociale Ondernemingen en commissaris bij kringloopketen Rataplan geworden.”

Om zich meer in deze richting te ontwikkelen, draagt Teljeur de directie van MEO over aan Van der Burght. Dat doet hij met een gerust hart: “Joost heeft afgelopen jaren bewezen dat de leiding bij hem in goede handen is. Ik weet dat hij de sociale koers verder blijft volgen. In de praktijk zal er met mijn vertrek dus niet veel veranderen.”

Van der Burght: “MEO zou niet zijn wat het nu is zonder de inzet van Edwin. Op deze sterke basis kunnen we heel mooi voortbouwen. We hebben de ambitie om een van de grootste mediabureaus van Nederland te worden. We willen namelijk anderen inspireren, door te laten zien dat onze maatschappelijke missie de kern is van ons succes. We gaan als sociale onderneming dus meer en meer van ons laten horen. Daarbij zullen we Edwin gelukkig nog regelmatig tegen gaan komen.”

Vorig bericht Welke drie ondernemers winnen ruimte Amsterdam?
Volgend artikel De Alliantie: eerste sociale huurproject Diemen

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen