Infra

Noordervaart (N243) open op 1 september in plaats van 7 augustus

Weg wordt breder voor landbouwvoertuigen

Noordervaart (N243) open op 1 september in plaats van 7 augustus

De Noordervaart (N243) gaat open op 1 september 2023. Dit is later dan gecommuniceerd. Een deel van de nieuwe weg bij de Oterlekerweg wordt aangepast, omdat de weg te smal is voor brede landbouwvoertuigen. De aanpassingen worden in de zomervakantie uitgevoerd om de overlast zoveel als mogelijk te beperken.

Afsluiting Noordervaart (N243) 7 augustus – 1 september

De Noordervaart (N243) tussen Omval bij Alkmaar en de Rustenburgerweg in Stompetoren blijft afgesloten voor doorgaand verkeer tot en met 1 september. Doorgaand verkeer langs de rotonde bij de Oterlekerweg is niet mogelijk tijdens de werkzaamheden. Ook niet voor bewoners langs de Noordervaart (N243), landbouwvoertuigen, nood- en hulpdiensten en overig bestemmingsverkeer. Woningen en bedrijven langs de Noordervaart (N243) blijven bereikbaar.

  • Doorgaand gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de N194 en de N242. Deze omleidingsroutes zijn hier te vinden.
  • Fietsers kunnen via de parallelweg Noordervaart rijden. Alleen fietsers en voetgangers kunnen oversteken bij rotonde Oterlekerweg. Deze routes zijn hier te vinden.
  • De parallelweg Noordervaart (stille kant) is alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer, fietsers, nood- en hulpdiensten en het openbaar vervoer. Bij Stompetoren is een bushalte. Actuele reisinformatie is te vinden op de website van Connexxion.

Aanpassing van weggedeelte

Om de veiligheid van de N243 te verbeteren, heeft de provincie het afgelopen jaar over de hele lengte van de weg aanpassingen doorgevoerd. De N243 gaat ook door de bebouwde kom van Stompetoren. De maximum snelheid is daar 50 kilometer per uur en de weg is herkenbaar ingericht als onderdeel van de bebouwde kom. Zo is de rijstrook 3 meter breed en zijn er trottoirbanden aangelegd. Aanvullend is op de kruising van de Noordervaart (N243) met de Oterlekerweg een rotonde gebouwd. Deze combinatie zorgt ervoor dat verkeer met passende snelheid passeert. De rijstrook blijkt nu te smal voor landbouwvoertuigen breder dan 3 meter. Agrarische bedrijven meldden zich in de afgelopen weken bij de provincie toen de nieuwe inrichting van de N243 in Stompetoren zichtbaar werd. Na overleg met organisaties Cumela, LTO en gemeente Alkmaar besloot de provincie de vluchtheuvels (middengeleiders) in het midden van de weg aan te passen. De trottoirbanden worden verwijderd en de bestrating van de vluchtheuvels (middengeleiders) wordt verlaagd zodat ook brede landbouwvoertuigen eroverheen kunnen rijden. De nieuwe middenberm bestaat na de aanpassingen uit een bolle richel van witte stenen.

Andere afsluitingen langs N243

Eerder is gecommuniceerd over andere afsluitingen langs de N243. Van 4 augustus 20.00 uur tot 7 augustus 5.00 uur zijn de Noordervaart en Schermerhornerweg (N243) voor autoverkeer afgesloten tussen Omval bij Alkmaar en de rotonde bij de Middenweg. Het fietspad langs de Schermerhornerweg (N243) is voor de werkzaamheden aan de 3D-betongeprinte fietsbruggen afgesloten tot en met 20 september.

Onderdelen van project

In opdracht van de provincie Noord-Holland voert Boskalis de aanpassingen uit. BAM Infra werkt aan de 3D-betongeprinte fietsbruggen.

Vorig bericht Hirschmann Multimedia op NPEX-beurs met obligatie-uitgifte
Volgend artikel Elektrisch surfen met HydroFlyte in Hoorn, Medemblik en Enkhuizen

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland