Export

Noord-Hollandse bloemen populair in Frankrijk

Snijtulpenkweker Arjan Smit zet 20.000 bloemen klaar voor transport

Noord-Hollandse bloemen populair Frankrijk

Pluktuin

Spierdijk,
Snijtulpenkweker Arjan Smit uit Spierdijk zet samen met zijn medewerkers ruim 20.000 bloemen klaar voor transport naar Frankrijk. In Saint-Denis, op 5 km afstand van hartje Parijs, zullen de tulpen, met bol en al, komend weekend door het publiek gratis te plukken zijn. 

Het bestuur van de Parijse voorstad, waar in 2024 de Olympische Spelen gehouden worden, wil met het evenement een vergelijkbare, vrolijke sfeer creëren zoals tijdens de Nationale Tulpendag in Amsterdam. Daar wordt al sinds 2012 door de Nederlandse snijtulpenkwekers een kleurrijke pluktuin aangelegd.

Ultieme promotiemiddel

De razend enthousiaste reacties van het publiek op de Hollandse tulpenpracht zorgen ervoor dat er steeds meer internationale vraag naar dergelijke pluktuinen komt bij de initiatiefnemer, stichting Tulpen Promotie Nederland (TPN). Volgens Smit, voorzitter van TPN, zijn gratis pluktuinen het ultieme promotiemiddel voor de nationale bloem van Nederland. In Antwerpen en San Francisco worden inmiddels vergelijkbare tulpenfeesten georganiseerd en in Milaan en Turijn zijn pluktuinen met in totaal 1 miljoen tulpen die tegen betaling geplukt worden. Voor komend jaar onderzoekt TPN de mogelijkheden voor tulpenevenementen in Duitsland en Groot-Brittannië. Het tulpenseizoen loopt van januari tot en met half mei.

Voor de Franse pluktuin werkt TPN samen met de gemeente Saint-Denis, de Nederlandse ambassade in Parijs en Bloemenbureau Holland. Het voornemen is om ook in 2024, het Olympisch jaar, de pluktuin aan te leggen.

Vorig bericht Noord-Holland eens met OvV: actievere bescherming gezondheid omwonenden industrie
Volgend artikel Reclaim the Future thema op TNW Conference 2023

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland