Event

Reclaim the Future thema op TNW Conference 2023

Internationaal techfestival maakt thema bekend

Future TNW Conference 2023

The Next Web Conference

Amsterdam,
The Next Web Conference, internationaal techfestival, maakt vandaag het thema bekend van het evenement op 15 en 16 juni: ‘Reclaim the future’. Het thema is een oproep aan de techwereld om in Amsterdam samen te komen en de negativiteit rond tech van zich af te schudden.

TNW wil dit jaar de techbranche herfocussen en de positiviteit uit de begindagen van tech terugbrengen. “In de afgelopen vrij turbulente jaren hebben we ervoor gekozen geen jaarlijks thema aan ons evenement te verbinden. In plaats daarvan hebben we ons gericht op het creëren van dé plek waar je ‘what’s next in tech’ nú kunt ontdekken”, zegt Myrthe van der Erve, CEO van TNW. “Dat zal nooit veranderen, maar in 2023 is het tijd voor om weer gedurfd te zijn. We doen dit al 17 jaar zonder het expliciet te benoemen, maar TNW Conference is dé plek waar tech de toekomst kan heroveren. Vandaar dat het dit jaar ons hoofdthema is.”

Positieve impact

Positieve impact is terug te zien tijdens het evenement, en niet alleen in de programmathema’s zoals Future Tech, Impact en Inclusive Tech. TNW laat zien wat positieve impact is door een vleesvrij voedselaanbod, een commitment aan recycling en het terugdringen van afval en waterverbruik, en het gebruik van duurzame energiebronnen. Ook wordt ingezet op inclusiviteit, door samen met partners te werken aan gelijke toegang voor iedereen.

Inspireren om goed te doen

Ook in 2023 heeft TNW een line-up aan tech-sprekers op het podium om 10,000 founders, executives, investeerders, startups en innovators proberen te inspireren. De line-up van dit jaar bestaat uit onder meer:

  • Caroline Lair, Co-Founder, Women in AI en oprichter van The Good AI – wereldwijde community van AI-bedrijven voor het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN;
  • Poppy Crum, CTO, NextSense, neurowetenschapper die op basis van data hersengezondheid wil verbeteren;
  • Barbara Belvisi, CEO van Interstellar Labs, dat technologie ontwikkelt voor duurzame teelt en life support voor ruimtereizen;
  • Krijn de Nood, CEO van Meatable, ontwikkelaars van kweekvlees om een einde te maken aan dierenleed;
  • Karen Dolva, CEO en mede-oprichter van No Isolation, die via technologie een einde willen maken aan eenzaamheid.
Vorig bericht Noord-Hollandse bloemen populair in Frankrijk
Volgend artikel Duurzame bedrijven sponsoren stunt van groene goochelaar

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland