Cao

Nood aan actie in cao-conflict streekvervoer

FNV roept landelijke en provinciale overheid op in te grijpen bij cao-conflict streekvervoer

Nood aan actie in cao-conflict streekvervoer

FNV roept de Tweede Kamer, de staatssecretaris en de provincies op om zich actief te gaan bemoeien met het cao-conflict in het streekvervoer. Dat doet ze naar aanleiding van de zorgen van mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer om te gaan stemmen voor de provinciale staten op woensdag 15 maart. Op die dag staat ook een stakingsdag gepland.

Al een jaar zonder betere cao

Marijn van der Gaag: “Als de overheid als opdrachtgever zorgt dat werkgevers in het openbaar vervoer een leefbaar loon en normale werkdruk bieden, dan hoeven de buschauffeurs op 15 maart niet meer te gaan staken en kan iedereen van zijn democratisch recht gebruik maken.” In het openbaar vervoer wordt al sinds vorig jaar actie gevoerd voor een betere cao. “Medewerkers en vakbonden vinden het altijd heel vervelend als er bij stakingen overlast is voor het publiek. Ook de buschauffeurs gaan liever vandaag dan morgen weer aan het werk. En zeker in dit geval bij verkiezingen is het extra vervelend. Daarom bespreken wij met andere bonden en onze achterban hoe we om zullen gaan met staken op 15 maart”, aldus Van der Gaag.

Geen hoge verwachtingen

FNV roept de overheden op om in te grijpen, omdat het op dit moment geen hoge verwachtingen meer heeft dat de werkgevers de overlast voor het publiek gaan oplossen. Van der Gaag: “Nu zijn alle ogen gericht op de medewerkers en de vakbonden om de overlast op te lossen, maar het probleem ligt ergens anders. De oplossing van dit cao-conflict en daarmee van de overlast voor reizigers ligt in eerste instantie bij de werkgevers. Nu die niet thuis geven, is het de beurt aan de overheden.”

Vorig bericht Joost van Hest nieuwe CEO van Pandora Intelligence
Volgend artikel 98,6% van organisaties heeft misconfiguraties in cloudomgevingen

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland