Awards

NH wint journalistieke prijs met ‘Texel 360’

De prijs werd uitgereikt tijdens 'Regiohelden', jaarlijkse festival voor regionale journalistiek

NH

Hilversum,
NH heeft een journalistieke prijs gewonnen met ‘Texel 360’. De prijs werd gisteren uitgereikt tijdens ‘Regiohelden’, het jaarlijkse festival voor de regionale journalistiek. NH oogst ook veel waardering voor de podcast ‘De Egmondse Vluchtelingenboot’

Met de poten in de klei

‘Texel 360’ is een journalistiek project van Antal Crielaard, coördinator van de centrale redactie bij NH. Hij besloot vorig jaar een volwaardige, multimediale redactie naar Texel te verkassen, om daar verhalen te maken over de toenemende druk van toerisme op het eiland. Antal is ervan overtuigd dat journalisten meer verhalen vinden als ze letterlijk en figuurlijk met hun poten in de klei staan. “Als je ergens bent en in gesprek gaat met mensen, stuit je altijd op verhalen die je anders niet tegenkomt.”

De jury over ‘Texel 360’: ‘Als je mensen met uiteenlopende ideeën de kans geeft om hun mening te uiten, dan zorg je daarmee dat kijkers een meer gemeenschappelijke informatiebasis hebben. Begrip voor de ander begint bij het horen van andermans ideeën. Hierdoor worden mensen uit hun eigen bubbel gehaald, daar zit verbinding in. Daarnaast is het ook mooi dat NH met een heel team op Texel is gaan zitten. Dat levert veel op.’

Podcast geprezen

‘De Egmondse Vluchtelingenboot’ is het resultaat van het journalistieke speurwerk van NH-journalist Maaike Polder en strandvonder Marco Snijders. Van Marco kreeg Maaike de persoonlijke bezittingen die nog op een aangespoelde boot in Egmond lagen: kleding van kinderen, een zwangerschapsecho, een kettinkje. In 6 afleveringen neemt Maaike je mee in haar zoektocht naar de opvarenden. Wie zaten er op dit bootje, en wat is hier gebeurd? De podcast kreeg al veel aandacht in landelijke media en oogst nu ook erkenning van collega-journalisten. .

Luister, lees en oordeel zelf

Alle (nieuws)verhalen die zijn ontstaan tijdens het NH 360-project op Texel vind je hier terug op de website van NH. ‘De Egmondse vluchtelingenboot’ luister je hier op de website en in de app van NH of op bekende podcastplatforms als Spotify, Podimo, Apple Podcasts, Deezer en TuneIn.

Vorig bericht 18 april opent Wibra een nieuw filiaal in Hoofddorp
Volgend artikel 16 faillissementen in Noord-Holland, week 15

Nu op WijNoordHolland