Retail

MediaMarkt lanceert Marketplace in Nederland

Marketplace biedt producten aan die niet in winkels verkrijgbaar zijn

MediaMarkt lanceert Marketplace in Nederland

Rotterdam,
MediaMarkt heeft vandaag haar Marketplace gelanceerd in Nederland. Op deze Marketplace biedt de Europese marktleider in consumentenelektronica producten aan die niet in de winkels verkrijgbaar zijn. Dit gebeurt in samenwerking met geselecteerde partners die een plek op het platform hebben gekregen.

Marketplace

Consumenten kunnen dankzij de komst van de Marketplace bij MediaMarkt kiezen uit een nog grotere verscheidenheid en beschikbaarheid van producten. Naast producten uit bestaande categorieën, biedt de Marketplace ook keuze uit producten uit nieuwe categorieën, zoals fitness, e-chargers, gereviseerde producten, e-bikes en slimme accessoires voor huisdieren. Kopers op de Marketplace kunnen vertrouwen op hoge kwaliteitsnormen, omdat MediaMarkt alleen met geselecteerde partners samenwerkt.

Omnichannel-strategie

De lancering van de Marketplace maakt deel uit van de omnichannel-strategie van MediaMarkt. Deze is erop gericht om via elk kanaal nog dichter bij de klant te staan, of het nu gaat om fysieke winkels of online platforms zoals de MediaMarkt-webshop of deze Marketplace. De lancering van de Marketplace maakt deel uit van de ambitie van het internationale bedrijf om in de toekomst 50% van de omzet uit online te halen (momenteel ongeveer 30%) en streeft naar een aanzienlijke toename van het marktaandeel.

‘Verheugd’

Remko Rijnders, CEO van MediaMarkt Benelux: “We zijn zeer verheugd dat we nu live zijn met de Marketplace in Nederland. Ons land heeft een hoge internetpenetratie en online winkelen is hier natuurlijk al ver ontwikkeld. We hebben dan ook hoge verwachtingen, vooral omdat we echt iets anders doen dan de bestaande platforms. De lancering past bovendien naadloos aan bij onze strategie die gericht is op het bieden van een ongeëvenaarde klantbeleving via verschillende kanalen, fysiek en digitaal. Dit is een puzzelstukje in die strategie, maar wel een zeer belangrijke.” MediaMarkt heeft de Marketplace sinds 2020 al succesvol gelanceerd in Duitsland, Spanje en Oostenrijk.

Vorig bericht 10 bedrijven failliet in Noord-Holland eerste dagen van maart
Volgend artikel Aanpassing verbodsbepaling vrachtverkeer Heiloo

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland