Onderwijs

Mbo-opleiding Urban Sport Trainer wint challenge MBOin2030

ROC van Amsterdam - Flevoland is, samen met partner en onderwijsadviesbureau Libereaux

Mbo-opleiding Urban Sport Trainer wint challenge MBOin2030
De opleiding Urban Sport Trainer, onderdeel van het ROC van Amsterdam – Flevoland is, samen met partner en onderwijsadviesbureau Libereaux, een van de vier winnaars van de MBOin2030 challenge `Dialogisch Valideren´. De challenge is door MBOin2030 opgezet met als doel dat in 2030 elke student een voor hen passend leerpad kan volgen.

Bij de opleiding Urban Sport Trainer krijgen studenten geen les op de `klassieke´ manier, maar ze volgen onderwijs in een hybride leeromgeving en leren door het doen van challenges bij partners. Hiervoor heeft de opleiding verschillende publiek-private samenwerkingen met het bedrijfsleven en de gemeente. Het onderwijs wordt vormgeven door de pijlers: vrijheid, eigen regie en samenwerken. Met het winnen van deze challenge wil de opleiding Urban Sport Trainer `Dialogisch Valideren´ verder in de praktijk brengen.

De opleiding ontvangt een innovatiebudget dat zij willen inzetten voor vernieuwing en versnelling binnen een recent gestart project in samenwerking met Libereaux. Hiermee kan iedere Urban Sport Trainer student gebruikmaken van een eigen digitaal ontwikkelportfolio via DITKANIK.NU.

Het persoonlijk portfolio is de basis voor de student om een eigen en gepersonaliseerde leerroute op te stellen en de eigen leerontwikkelingen bij te houden. Doordat het portfolio digitaal is, past het perfect in de hybride leeromgeving waarin zij zich bevinden. De challenges die door het bedrijfsleven worden gegeven kunnen in het digitale portfolio gewaardeerd en gevalideerd worden. Hiermee kunnen studenten aantonen dat zij bezitten over de skills die zij nodig hebben voor een diploma.

“Het onderwijs van de toekomst vraagt om innovatie. Een visie waarbij de student nog meer regie heeft over zijn leer- en ontwikkelpad. In de huidige arbeidsmarkt is niet alleen je diploma van belang, maar juist wie je bent en wat je kunt. We zijn blij dat we met het winnen van de MBOin2030 challenge een tool kunnen ontwikkelen die onze visie ondersteunt. De opleiding Urban Sport Trainer is hier de ideale omgeving voor”, aldus Sonja Hoogendoorn, directievoorzitter bij MBO College Zuid, onderdeel van ROC van Amsterdam – Flevoland.

“Wij hebben de samenwerking met Urban Sport Trainer opgezocht omdat zij op een vernieuwende wijze onderwijs vormgeven. Onderwijs dat aansluit bij onze visie op leren en ontwikkelen: iedereen optimaal ondersteunen bij een leven lang ontwikkelen. Bij DITKANIK.NU staat de leer behoefte van de student centraal. Anders leren vraagt ook om anders verantwoorden en daar willen we met dit project aan bijdragen”, zegt Raymond Steenkamp van Libereaux.

Vorig bericht ILT-IOD schouw Tata Steel: onderzoek na aangiften tegen staalbedrijf
Volgend artikel Nutanix-onderzoek naar de impact van datacenters op energie-efficiëntie en CO2-uitstoot

Nu op WijNoordHolland