Milieu

ILT-IOD schouw Tata Steel: onderzoek na aangiften tegen staalbedrijf

Onderzoeksteam onderzoekt terrein Tata Steel om meer inzicht te krijgen in productieproces

ILT-IOD schouw Tata Steel

Velsen,
Het Openbaar Ministerie (OM) bezoekt vandaag -samen met de Inlichtingen en Opsporingsdienst van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT-IOD), Omgevingsdienst DCMR en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI)- het bedrijf Tata Steel IJmuiden B.V. Voor het lopende strafrechtelijk onderzoek schouwt een onderzoeksteam het terrein van Tata Steel om meer inzicht te krijgen in het productieproces van staal en specifiek in de werking van de kooksgasfabrieken.

Onderzoek na aangiften tegen staalbedrijf

Tijdens de schouw en het lopende onderzoek kijkt het onderzoeksteam of Tata Steel IJmuiden B.V. verweten kan worden of zij opzettelijk en onrechtmatig schadelijke stoffen in de bodem, de lucht of het oppervlaktewater heeft gebracht of laten brengen, met een mogelijk gevaar voor de gezondheid. Het opsporingsteam kijkt met eigen ogen naar de productieprocessen en naar de werking van bepaalde fabrieken binnen de inrichting van Tata Steel.

Onderzoeksfase

Begin februari is het strafrechtelijk onderzoek naar Tata Steel opgestart. Meer dan 1.100 personen en organisaties deden aangifte tegen het staalbedrijf. Op dit moment is het opsporingsonderzoek in de volle gang. Dat betekent dat er nog geen beslissing is genomen of Tata Steel vervolgd gaat worden. Na afronding van het opsporingsonderzoek wordt bekend gemaakt of Tata Steel vervolgd gaat worden.

ILT-toezicht Tata Steel

De ILT werkt samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan het verbeteren van de leefomgeving rondom het bedrijf Tata Steel. De provincie Noord-Holland is als bevoegd gezag primair verantwoordelijk voor de uitvoering van vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH) bij Tata Steel. De omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied voert de VTH-taken uit in opdracht van de provincie Noord-Holland.

Vorig bericht Opkomst van een bank-trojan-dropper in Google Play
Volgend artikel Mbo-opleiding Urban Sport Trainer wint challenge MBOin2030

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland