Investering

Magic Lane haalt €3 miljoen op bij No Such Ventures

Magic Lane heeft met succes een investeringsronde van €3 miljoen afgerond

Magic Lane haalt €3 miljoen op bij No Such Ventures

Amsterdam,
Het vernieuwde kaart- en locatieplatform Magic Lane, dat navigatie mogelijk maakt voor micro mobiliteit, speciale voertuigen, apps en platformen heeft met succes een investeringsronde van €3 miljoen afgerond. ‘Met deze investering kunnen we echt op het gaspedaal trappen om de locatie-industrie te transformeren’, licht Raymond Alves van Magic Lane toe. ‘Met onze oplossingen spelen we in op de evoluerende behoeften van de IoT- en micro-mobiliteitsmarkten.’

De oprichters van Magic Lane stonden aan de wieg van de kaart, locatie- en navigatie-industrie met het wereldwijd uitrollen van Route66, de eerste routeplanner ooit en zijn vastberaden om nu nogmaals de locatie-intelligentie industrie te transformeren.

Magic Lane verovert snel marktaandeel met haar Software Development Kits (SDK’s) waarmee bedrijven in vrijwel elke gangbare programmeertalen eenvoudig kaarten, locatie- en navigatiefuncties zelf kunnen inbouwen in voertuigen, apps en online platformen.

Doel van de investering

Sinds de lancering van Magic Lane in november 2022 rolde het bedrijf succesvol uit in zowel Europa als Azië en wist het meerdere prominente klanten en partners aan te trekken. Volgens Raymond Alves CEO van Magic Lane: ‘De investering wordt gebruikt om onze commerciële activiteiten uit te breiden, marketinginitiatieven te versterken en partnerschappen te verdiepen waarmee Magic Lane’s aanwezigheid in nieuwe markten verder ontwikkelt. Bovendien stelt deze investering ons in staat om veiligheid, toegankelijkheid en efficiëntie in stedelijke omgevingen te verbeteren, te beginnen in de micro mobiliteitsmarkt.’ ‘om IoT en specifiek ‘connected mobiliteit’ echt tot zijn recht te laten komen zijn slimmere, lichtere en snellere kaart en navigatie-oplossingen nodig dan nu de standaard is, we zijn blij dat we met deze investering Magic Lane kunnen helpen in die vraag te voorzien’ vult Thijn van Helvoirt van No Such Ventures aan.

Van routeplanner naar technologische one-stop-shop

Magic Lane’s oplossingen staan bekend om het functioneren op minimale hardware, dat de locatiegegevens van haar eindgebruikers niet getraceerd worden en dat navigatie en routing ook offline blijft werken. Hierdoor is de technologie ideaal voor elektrische fietsen, scooters en andere ‘embedded’ toepassingen en biedt het oplossingen voor bedrijven met een grote ‘fleets’ aan voertuigen – van een logistieke vervoerder tot zogenaamde ‘fleet management, ride hailing en sharing’ platformen, en weet het inmiddels succesvol de concurrentie aan te gaan met grote namen zoals Google, TomTom, Here technologies en Mapbox.

Micro Mobility Europe

Aanstaande 5 en 6 juni is Magic Lane aanwezig op Micro Mobility Europe in Amsterdam. Hier demonstreren ze innovatieve oplossingen en presenteren ze de producten die laten zien dat zij de ”one stop shop” in de micro mobiliteitsmarkt zijn. Ook zullen hier meerdere samenwerkingen bekend worden gemaakt.

Vorig bericht Ruim 1 miljoen euro voor waterrecreatie in Noord-Holland
Volgend artikel H2 Kenniscafé: waterstof in de Wieringermeer, WijNoordHolland.nl was erbij

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland