Infra

Leimuiderbrug gesloten voor scheepvaart tijdens spits

Om verkeershinder te voorkomen wordt brug gesloten van 6.30 t/m 8.30 uur en van 16.00 t/m 18.00 uur

Leimuiderbrug gesloten voor scheepvaart tijdens de spits

Foto: provincie Noord-Holland

De Leimuiderbrug (N207) over de Ringvaart in de gemeente Haarlemmermeer gaat voorlopig niet open voor scheepvaart tijdens de spits. De provincie Noord-Holland neemt deze maatregel nadat de brug de afgelopen dagen tweemaal in storing was. De storingen speelden rond de spits en zorgden voor lange files op de N207 tussen Alphen aan den Rijn en de A4 bij Leimuiden.

Verkeershinder voorkomen

Tijdens de middagspits van 5 januari en de ochtendspits op 8 januari ging het beweegbare deel van de Leimuiderbrug niet meer volledig dicht. Dit zorgde voor een stremming van zowel het wegverkeer als het scheepvaartverkeer. Na een aantal uren kon het verkeer weer gebruik maken van de brug. Om meer verkeershinder te voorkomen is besloten om de brug de komende periode niet meer te bedienen tijdens de spitsuren (6.30 – 8.30 uur en 16.00 – 18.00 uur). Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van beide storingen was. Een groep specialisten doet onderzoek bij de brug om de oorzaak van de storingen te achterhalen en nieuwe storingen te voorkomen.

Meer informatie

Met vragen en klachten kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800-0200600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Om op de hoogte te blijven van bedientijden van bruggen en sluizen, stremmingen of werkzaamheden, kan men kijken op www.vaarweginformatie.nl.

Sms-alert Leimuiderbrug

Weggebruikers kunnen op de hoogte blijven van eventuele toekomstige storingen of stremmingen van de Leimuiderbrug, door zich aan te melden voor de sms-alert. Aanmelden van en informatie over deze nieuwe sms-berichtenservice is te vinden op de pagina over de Leimuiderbrug.

Vorig bericht N99: hinder voor verkeer door werkzaamheden aan Kooybrug
Volgend artikel Dunkin introduceert twee wereldprimeurs op Horecava

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland