Ambtelijk fusie

Landsmeer heeft vier fusiepartners op het oog

Gemeenteraad gaat in gesprek met Wormerland, Oostzaan, Waterland en Edam-Volendam


De raad van Landsmeer gaat met de vier buurgemeenten in gesprek over het nut en/of de noodzaak van een bestuurlijke fusie tussen de landelijke gemeenten in Zaanstreek-Waterland. De motie die hiertoe werd ingediend door D66, VVD en CDA, werd door de meerderheid aangenomen. Twee tegenstemmers, André La Fontaine (PL) en Debby Mulder (LMD) willen aansluiting bij Amsterdam.

De motie volgt op de oproep van Wormerland en Oostzaan aan Landsmeer om mee te doen aan een ambtelijke fusie. De raad van Landsmeer neemt pas een definitief besluit over een fusie nadat de bevolking is geraadpleegd.

De nieuwe burgemeester Anne Lize van der Stoel heeft woensdag al gesproken met de colleges van de vier gemeenten. De burgemeester bemerkte dat er “veel oud zeer leeftâ€. Haar collega burgemeester Rob Meerhof van Oostzaan wachtte al lang op een reactie van Landsmeer. Zijn gemeente kampt met problemen in de ambtelijke organisatie en met financiële problemen. Deze wil hij eerst op orde krijgen.

Burgemeester van Wormerland Peter Tange wil dat zijn raad zelfstandig blijft. Waterland en Edam-Volendam geven aan verder te willen gaan met het verkennen van de thema’s. Burgemeester Van der Stoel vindt heel belangrijk dat de raad van Landsmeer met de raad van Edam-Volendam gaat praten. “Omdat ik merk dat er beelden bestaan die in de loop der tijd veranderd kunnen zijn.â€

Vorig bericht Koper of huurder gezocht voor voormalige kerk in Petten
Volgend artikel Toename investeringen buitenlandse bedrijven in regio Noord-Holland Noord

Nu op WijNoordHolland