Nieuws

Koper of huurder gezocht voor voormalige kerk in Petten

Ligging aan dorpsplein maakt het kerkgebouw ideaal als horecagelegenheid


Gemeente Schagen stelt de voormalige protestantse kerk aan de westkant van Plein 1945 in Petten beschikbaar voor een ondernemer die het wil kopen of huren. Om hier aandacht op te vestigen, is er op 13 februari vanaf 18.00 uur een pop-up restaurant in het kerkje. Vanaf 19.00 uur is er gelegenheid voor gegadigden om het gebouw te bezichtigen.

Horecagelegenheid

kerk en Plein 1945 in Petten

Het kerkje kan worden omgevormd naar een horecagelegenheid. Of naar een andere bestemming die bijdraagt aan de levendigheid op het vernieuwde plein. Door de bijzondere ligging en de (verbouw)mogelijkheden kan hier iets unieks ontstaan. Bijvoorbeeld een terras aan de westelijke zonkant van de kerk, met uitzicht over het plein. Het is aan de creativiteit van de ondernemers die zich melden. Het kan variëren van een restaurant van allure tot een lounching-paviljoen of nog weer heel wat anders. De gemeente laat zich graag verrassen door ideeën en werkt graag mee aan leuke plannen. Ondernemers die willen kopen of huurkopen kunnen zich als kandidaat melden.

Het kerkje werd gebouwd na de Tweede Wereldoorlog om de door de Duitse bezetter gesloopte kerk te vervangen. Het is een karakteristiek voorbeeld van protestantse kerkbouw uit de wederopbouwperiode. Op het dorpsplein voor de kerk staat een omgekeerd geraamte van een schip, met podium. Hier zijn optredens mogelijk en spelen kinderen, die zich ook vermaken met het water dat in nabootsing van eb en vloed over het plein stroomt. De kinderen worden verrast door waterspuitjes die onverwacht opkomen, dikke pret vooral in de zomer.

Vorig bericht WIJ Bouwprojecten van de Week
Volgend artikel Landsmeer heeft vier fusiepartners op het oog

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland