Nieuws

Kustvisie IJsselmeerkust brengt samenhang in projecten

Kustvisie geeft richting aan ideeën, ontwikkelingen en projecten die invloed hebben op leefomgeving

Kustvisie IJsselmeerkust brengt samenhang in projecten

De provincie Noord-Holland en de gemeenten Medemblik, Hollands Kroon en Enkhuizen hebben een kustvisie voor de IJsselmeerkust opgesteld. De Noord-Hollandse IJsselmeerkust is de kuststrook van Den Oever tot Enkhuizen. De kustvisie voor dit gebied geeft richting aan ideeën, ontwikkelingen en projecten die invloed hebben op de leefomgeving.

Kustvisie voor samenhang projecten

Ontwikkeling van de kust is nodig om klaar te zijn voor de toekomst. Veel partijen werken aan verschillende projecten en opgaven, waarbij het gevaar is dat de samenhang ontbreekt. Daarom hebben de provincie, de gemeenten Medemblik, Hollands Kroon en Enkhuizen een kustvisie opgesteld. De kustvisie is het vertrekpunt voor ontwikkelingen en projecten, op zo’n manier dat die op elkaar aansluiten, elkaar aanvullen en waar mogelijk versterken.

Belang IJsselmeer

Voor de provincie Noord-Holland is het IJsselmeer erg belangrijk. Het is een bron voor drinkwater en het is als zoetwatervoorraad belangrijk voor de landbouw, visserij, scheepvaart en voor toerisme en recreatie. De natuur en het (onderwater)landschap zijn als leefgebied, kraamkamer en pleisterplaats voor vissen en vogels van groot belang. Bovendien is de ruimtelijke kwaliteit van het kustgebied, waaronder de cultuurhistorie, van grote waarde.

Vorig bericht DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station in Amsterdamse School
Volgend artikel Koppeling studenten met bedrijfsleven via MKB Ditigal Workspace

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland