Arbeidsmarkt

Koppeling studenten met bedrijfsleven via MKB Ditigal Workspace

Doel om mkb en onderwijs beter met elkaar te verbinden

Koppeling studenten met bedrijfsleven via MKB Ditigal Workspace

Foto: Innovate Today

Haarlem,
Studenten van kennisinstellingen, zoals de Hogeschool van Amsterdam, Nova College, Inholland, ROC van Amsterdam en Haarlem Campus zijn via MKB Digital Workspace op zoek naar digitale vraagstukken van echte bedrijven om deze op te lossen. In het nieuwe schooljaar starten er weer verschillende vakken. De studenten bieden niet alleen een frisse blik, maar krijgen begeleiding van deskundige docenten om echt iets voor het bedrijf te betekenen op het gebied van het online-analytics, websiteverbetering en e-commerce.

Bedrijfsleven en onderwijs verbinden

MKB Digital Workspace heeft als doel om het bedrijfsleven en het onderwijs beter met elkaar te verbinden. Deelnemende studenten van de onderwijsinstellingen krijgen de kans om hun theoretische kennis in de praktijk uit te brengen. Ze worden begeleid door docenten en professionals om mkb’ers te ondersteunen bij het oplossen van uitdagende vraagstukken op het gebied van digitalisering. Ondernemers die geïnteresseerd zijn om deel te namen aan het programma kunnen zich nog steeds aanmelden.

Onderwijspartners

Hogeschool van Amsterdam, Nova College, Inholland, ROC van Amsterdam en Haarlem Campus zijn in Noord-Holland de onderwijspartners van het programma. Elke onderwijsinstelling biedt andere vakken aan op het gebied van digitalisering waar studenten zich voor kunnen aanmelden. De beschikbare vakken zijn hier te vinden.

Investeren in de toekomst

“De samenwerking met ondernemers, de onderwijsinstellingen en haar studenten is op deze manier innovatief. Het programma brengt het beste van twee werelden samen: de vraag naar innovatieve oplossingen van ondernemers en de veelbelovende potentie van jonge studenten. We willen op deze manier het mkb verbinden met de volgende generatie en tegelijkertijd nieuw talent laten zien hoe leuk het is om te werken bij een mkb’er”, vertelt Joost Reimert van MKB Digital Workspace.

Vorig bericht Kustvisie IJsselmeerkust brengt samenhang in projecten
Volgend artikel Diversiteit & Inclusie Week 2023

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen