Werkgelegenheid

10 juni speeddaten in Haarlem: talenten zoeken werkervaringsplek

Provincie nodigt bedrijven uit voor speeddatebijeenkomst. De kans om gemotiveerde talenten te ontmoeten

Kans bedrijven talenten werkervaringsplek

Haarlem,
De provincie Noord-Holland nodigt bedrijven uit voor een speeddatebijeenkomst op vrijdag 10 juni 2022.

Tijdens de bijeenkomst kunnen bedrijven gedreven en enthousiaste talenten ontmoeten die een plek zoeken om werkervaring op te doen in het vakgebied veilige, slimme en duurzame mobiliteit.

Kans voor bedrijven

13 talentvolle en veelal hoogopgeleide werkzoekenden volgen sinds 1 april 2022 een (gratis) opleidings- en ervaringstraject in het smart mobility werkveld: een van meest kansrijke sectoren van dit moment. Het traject wordt aangeboden door de provincie Noord-Holland in samenwerking met de provincie Overijssel en het UWV. Deelnemers worden in zes maanden opgeleid om als adviseur met veilige, slimme en duurzame mobiliteit aan de slag te gaan. Ze doen onder meer drie tot vier maanden ervaring op in het werkveld. De deelnemers zijn geselecteerd op opleidingsniveau, affiniteit met mobiliteit en werkervaring, maar ook op talenten en persoonlijkheid. Zeker nu de arbeidsmarkt flink onder spanning staat is het aanbod van mensen met kennis van slimme en duurzame mobiliteit beperkt. Een mooie kans voor bedrijven om hun team te versterken door de deelnemers een plek aan te bieden om werkervaring op te doen.

Programma

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 10 juni van 12.30 uur tot 17.00 uur op het provinciekantoor, Houtplein 33, 2012 DE in Haarlem. Het programma is als volgt:

  • 12.30 uur Inloop met lunch
  • 13.15 uur Aftrap
  • 13.30 uur Pitches van kandidaten
  • 14.30 uur Pauze
  • 14.45 uur Speeddates
  • 16.00 uur Netwerkborrel

Provincie bevordert werkgelegenheid

De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en maken dat de wereld van de mobiliteit vlug verandert. Daarnaast staan wegbeheerders en overheden voor grote maatschappelijke opgaven. Daarom is er nu en in de komende jaren veel behoefte aan gemotiveerde nieuwe medewerkers in dit uitdagende vakgebied. De provincie Noord-Holland zet zich in voor het opleidings- en ervaringstraject om de werkgelegenheid te bevorderen. Daardoor ontstaan nieuwe kansen op de arbeidsmarkt en wordt voorzien in de vraag naar extra medewerkers.

Vorig bericht Uitstel verlenging Koopvaardersschutsluis in Den Helder
Volgend artikel High tech Immersive room voor trainen praktijk situaties Horizon College geopend

Nu op WijNoordHolland