Nieuws

HilverdaKooij en Florist Holland samen verder onder de naam HilverdaFlorist

Vanaf 1 september gaan HilverdaKooij en Florist Holland gezamenlijk verder onder de merknaam HilverdaFlorist.


Aalsmeer
Deze stap vormt de start van de fusie die tegen maart 2020 tussen de 2 bedrijven wordt afgerond. Tijdens het komende seizoen wordt de merknaam in al de communicatie geïmplementeerd en worden de bedrijfsprocessen gefaseerd gecombineerd.

HilverdaKooij is wereldmarktleider op het gebied van selectie, veredeling en vermeerdering van Dianthus, Limonium en Alstroemeria variëteiten. Daarnaast veredelt, selecteert en vermeerdert HilverdaKooij ook Helleborus, Echinacea, Gypsophila en Scabiosa. Florist Holland veredelt en vermeerdert Gerbera voor snijbloemen en potplanten. Beidde bedrijven zijn gevestigd in de Kwakel.

HilverdaFlorist vestigt zich op de huidige locatie van Florist Holland nadat de verbouwing en nieuwbouw is afgerond. Nieuw land is verworven om nieuwe productiefaciliteiten te creëren voor de productie van jonge planten en zaden. In het najaar start de uitbreiding van het kantoor, de expeditiehal, de productie- en veredelingsafdeling. De volgende fase is de bouw van de kassen en industriële gebouwen. Aansluitend zijn de bouw van een nieuw R & D-laboratorium en een meerlagen teeltsysteem gepland voor realisatie. Een intensief project waarbij de nadruk ligt op investeringen in automatisering en duurzame, innovatieve teelt- en veredelingstechnieken.

Vorig bericht Lees onze laatste ondernemerscolumns
Volgend artikel Het F-woord

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland