Nieuws

Florist Holland en HilverdaKooij gaan fuseren

Beide bedrijven uit de Kwakel zijn individueel al meer dan 40 jaar actief op het gebied van veredelen en vermeerderen van bloemen en planten.


Uithoorn – Door het bundelen van kennis en middelen zijn de bedrijven in staat om het assortiment verder te verbeteren en uit te breiden. Daarnaast ligt de gezamenlijke focus o.a. op investeren in automatisering en innovatieve teelt- en veredelingstechnieken. Samen groeit ook de wereldwijde productie doordat het gebundelde internationale netwerk bestaat uit productielocaties op elk continent.

“In de aanloopperiode hebben we regelmatig met elkaar gesproken over onze gezamenlijke ambities en drang naar innovatie. Het bleek al snel dat onze doelen op één lijn lagen. Door alle mogelijkheden die we op deze manier creëren is dit de enige logische stap voor de toekomstâ€, vertelt Jan Hilverda, algemeen directeur HilverdaKooij.

“Van twee sterken bedrijven maken we één. In alles. Dit betekent dat we in Nederland ook vanuit één locatie gaan werken. De eerste stap daarvoor is al gezet door de aanschaf van 4 hectare grond aansluitend aan het terrein van Florist. Het streven is dat we vanaf 2020 allemaal op één locatie zittenâ€, aldus Melchior Moen, algemeen directeur Florist Holland.

Over HilverdaKooij

HilverdaKooij is wereldmarktleider op het gebied van selectie, veredeling en vermeerdering van Dianthus, Limonium en Alstroemeria variëteiten. Daarnaast veredelt, selecteert en vermeerdert HilverdaKooij ook Helleborus®, Echinacea, Gypsophila en Scabiosa. Door het netwerk aan vestigingen in binnen- en buitenland is HilverdaKooij in staat haar klanten overal ter wereld een volledig snij- en potassortiment te leveren.

Over Florist Holland

Florist Holland is al ruim 40 jaar de Gerbera specialist in veredeling en vermeerdering in snijbloemen en potplanten. Marktleider in snijbloemen en een sterke marktpositie in het potplanten segment. Florist Holland exporteert zaden en jonge planten naar meer dan 100 landen wereldwijd.

Vorig bericht Gemeente Amstelveen zit met aandelen Eneco in zijn maag
Volgend artikel 13 nieuwe faillissementen in Noord-Holland (onder meer Ald Management B.V., Crown Jewels B.V.)

Nu op WijNoordHolland