Samenwerking

Haven Rotterdam kiest Quanza voor infrastructuurbeheer

Netwerk faciliteert digitale toepassingen om concurrentiepositie van Rotterdamse haven te verstevigen

Haven Rotterdam kiest Quanza voor infrastructuurbeheer

Foto: Quanza en Port of Rotterdam

Amsterdam,
Het Havenbedrijf Rotterdam (Port of Rotterdam), exploitant van de grootste haven in Europa en Quanza, netwerkbeheerder van belangrijke Nederlandse vitale infrastructuren zijn overeengekomen de digitale netwerkinfrastructuur van de haven gezamenlijk te beheren en te transformeren. Het netwerk faciliteert digitale toepassingen waarmee de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven verder wordt verstevigd.

Met vertrouwen richting de toekomst

“Met Quanza aan boord kijken wij met vertrouwen naar de toekomst die steeds hogere eisen op het gebied van continuïteit, veiligheid en flexibiliteit aan ons missie kritische netwerk stelt” zegt Claudia de Andrade-de Wit, Director Digital & IT van het Havenbedrijf Rotterdam.

Kerntaken van het Havenbedrijf Rotterdam

De kerntaken van het Havenbedrijf zijn duurzame ontwikkeling, beheer en exploitatie van de haven, handhaven van de vlotte en veilige afhandeling van de scheepvaart en ondersteunen van de toekomstbestendigheid van de Rotterdamse haven. Het Havenbedrijf haalt met Quanza kennis, expertise en ervaring in huis om invulling te geven aan haar beheertaken, maar ook snel te kunnen anticiperen op nieuwe ontwikkelingen. Door technieken als Software Defined Networking en Zero Trust ontstaat een solide en flexibele basis voor verdere digitalisering van de haven. Zo wordt verspilling van tijd, geld, capaciteit en energie voorkomen.

Quanza: Partner in haveninfrastructuur en digitalisering

Judith Tolk, Commercieel Directeur Quanza: “Met onze kennis van vitale infrastructuren stellen we het Havenbedrijf Rotterdam in staat de infrastructuur in de haven te verbeteren en te vernieuwen zonder zorgen over kwaliteit, veiligheid of beschikbaarheid van het netwerk. Quanza hanteert net als het Havenbedrijf hoge normen op het gebied van kennis, dienstverlening en duurzaamheid. We gaan Havenbedrijf Rotterdam faciliteren om de komende vijf jaar een uitstekende prestatie te leveren en technologie optimaal te benutten. Wij kijken enorm uit naar deze samenwerking.” Quanza biedt Network & Cloud oplossingen voor organisaties die het beheer van missie kritische infrastructuur willen uitbesteden.

Vorig bericht Truckwash 1 Group opent nieuwe vestiging in Amsterdam
Volgend artikel Top 5 gelezen artikelen op WijNoordHolland van afgelopen week 48

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland