Nieuws

Hackathon Boer en Business in Balans

De provincie Noord-Holland organiseert van 17 tot en met 19 juni 2019 een hackathon Boer & Business in Balans; natuurlijk doen we het samen!


 

In deze 3-daagse hackathon moeten teams van experts, studenten, wetenschappers en technici samen praktische, innovatieve en natuurinclusieve oplossingen vinden voor problemen van agrariërs.

De problemen die de teams aanpakken zijn divers. Zo wordt gekeken naar mogelijkheden om de bodem waar voedsel op wordt verbouwd zo vruchtbaar mogelijk te houden. Of hoe je de randen van de sloot zo kan inrichten dat er verschillende bloemen en planten groeien, maar dat koeien er nog gewoon kunnen drinken. En hoe je duurzame landbouwproducten het beste aan de man brengt.

Noord-Holland organiseert deze hackathon samen met het Clusius College, Doon innovatieprofessionals, Greenport Noord-Holland-Noord en LTO Noord. De hackathon, die in Wieringerwerf plaats vindt, is nog niet helemaal vol. Enthousiaste denkers kunnen zich nog bij de provincie aanmelden. De organisatie zoekt vooral ‘frisblikkers’; deelnemers die wellicht uit een heel ander werkveld komen dan de agrarische sector, zoals marketeers, gedragsdeskundigen en inkopers.

Programma

De boeren presenteren op dag 1 hun problemen. Daarna gaan de teams op zoek naar een oplossing. Tussen de sessies door worden workshops georganiseerd en zijn er lezingen. Onder andere Ruud Zanders geeft een lezing over zijn duurzame en dier- en milieuvriendelijke kippenbedrijf Kipster. Op dag 3 presenteren de teams hun oplossingen aan de boeren en een vakjury.

Wanneer: 17 tot en met 19 juni
Tijd: Dag 1 en 2 van 09.00-19.00 uur | Dag 3 van 09.00 tot 17.30 uur
Locatie: Bezoekboerderij Leven van de wind, Oosterterpweg 12, 1771 SJ, Wieringerwerf

Natuurinclusieve landbouw

Natuurinclusieve landbouw is een ecologisch houdbare vorm van voedselproductie. Daarbij maken boeren gebruik van wat de natuur op, om en onder het bedrijf te bieden heeft. De biodiversiteit op het boerenland wordt versterkt en de natuur zo min mogelijk belast.

Hackathon

Tijdens een hackathon wordt door verschillende teams gezocht naar innovatieve en creatieve oplossingen voor een bepaald thema of om een probleem van een bedrijf op te lossen. Aan het slot van de hackathon presenteren de teams met een pitch hun oplossing aan de opdrachtgevers en een jury, die vervolgens een winnaar kiezen.

Vorig bericht Albert Heijn zet kunstmatige intelligentie in tegen voedselverspilling
Volgend artikel Woonsite funda gaat positie versterken met verdere uitbreiding naar financiële diensten

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland