Overname

Gesprekken over verkoop minderheidsbelang Associatie en IJmond

DELA is al voor zeventig procent meerderheidsaandeelhouder in deze organisatie

Gesprekken over verkoop minderheidsbelang Associatie en IJmond
IJmond,

Coöperatie DELA is op haar initiatief in gesprek met de Uitvaartvereniging Associatie&IJmond om per 1 januari 2023 het resterende minderheidsbelang in Associatie Uitvaartverzorging en Uitvaartverzorging IJmond (officieel: UNC) over te nemen. DELA is al voor zeventig procent meerderheidsaandeelhouder in deze organisatie.

De Uitvaartvereniging Associatie&IJmond (officieel: Uitvaartvereniging Noordhollandse Coöperatie) heeft ruim 30.000 leden en is hiermee een van de grootste regionale coöperatieve uitvaartverenigingen in Nederland. Met de merknamen Associatie Uitvaartverzorging en Uitvaartverzorging IJmond is UNC in Noord-Holland al ruim negentig jaar actief vanaf negen locaties in de provincie. In totaal verzorgt UNC zo’n 2.000 uitvaarten op jaarbasis.

Namen behouden

De ledenraad van Uitvaartvereniging Noordhollandse Coöperatie heeft het laatste woord over de overname. De ledenraad krijgt een voorstel hierover voorgelegd. Uitgangspunt is dat de merknamen Associatie en IJmond blijven bestaan voor het verzorgen van uitvaarten. De Uitvaartvereniging blijft haar functies voor de leden vervullen, waaronder het aanbod van ledenconsulenten

Afgelopen week is de ledenraad over de overnamegesprekken geïnformeerd. Dat geldt ook voor de medewerkers van UNC. Het uitgangspunt is dat de UNC-organisatie wordt geïntegreerd in DELA. Als daardoor arbeidsplaatsen komen te vervallen, geldt een sociaal plan.

Voordelen

DELA wil het resterende belang overnemen, omdat zij het strategische uitgangspunt heeft om een landelijke dekkend netwerk aan uitvaartvoorzieningen te hebben, volledig vanuit de eigen organisatie.

Bijkomend voordeel voor de leden van Uitvaartvereniging Associatie&IJmond is dat zij via de ledenconsulenten, die bijvoorbeeld voorlichting geven over de mogelijkheden bij een uitvaart, ook gebruik kunnen maken van de ledenvoordelen bij DELA. Denk hierbij aan de Notarisservice en de praktische en financiële hulp na een uitvaart.

Vorig bericht Gemeente Heiloo ondersteunt met Veerkrachtmaatregelen lokale ondernemers
Volgend artikel Simrace-walhalla Racesquare opent deuren in Alkmaar

Nu op WijNoordHolland