Overname

DELA neemt resterend aandelenbelang Associatie & IJmond over

DELA wil landelijk dekkend netwerk aan uitvaartvoorzieningen

DELA neemt resterend aandelenbelang Associatie & IJmond over

Coöperatie DELA neemt het resterende aandelenbelang (30%) over van de Uitvaartvereniging Associatie & IJmond. Per 1 januari 2023 is DELA volledig eigenaar van Associatie Uitvaartverzorging en Uitvaartverzorging IJmond (officieel: UNC). Alexandra Howard vertrekt daardoor als statutair directeur. De gesprekken over de overname startten in april 2022.

Een van grootste regionale uitvaartverenigingen

De Uitvaartvereniging Associatie & IJmond (officieel: Uitvaartvereniging Noord-Hollandse Coöperatie) heeft ruim 30.000 leden en is hiermee een van de grootste regionale coöperatieve uitvaartverenigingen in Nederland. Met de merknamen Associatie Uitvaartverzorging en Uitvaartverzorging IJmond is UNC in Noord-Holland al ruim tweeënnegentig jaar actief vanaf negen locaties in de provincie. In totaal verzorgt UNC zo’n 2.000 uitvaarten op jaarbasis.

Namen behouden

De ledenraad van Uitvaartvereniging Noordhollandse Coöperatie heeft haar instemming gegeven over de overname. Financiële details hierover worden niet bekend gemaakt. De merknamen Associatie en IJmond blijven bestaan voor het verzorgen van uitvaarten. Leden van de Uitvaartvereniging kunnen een beroep blijven doen op bijvoorbeeld het aanbod van ledenconsulenten, die diensten in de periode vóór en na de uitvaart aan de leden aanbieden.

Medewerkers

Medewerkers van UNC zijn eerder dit jaar geïnformeerd over de voorgenomen overname. Nu de overname definitief is zullen medewerkers integreren in de DELA-organisatie. Waar dat niet mogelijk is geldt een sociaal plan.

Voordeel

DELA neemt het resterende belang over omdat zij het strategische uitgangspunt heeft om een landelijk dekkend netwerk aan uitvaartvoorzieningen te hebben, volledig vanuit de eigen organisatie. Bijkomend voordeel voor de leden van Uitvaartvereniging Associatie & IJmond is dat zij via de ledenconsulenten, die bijvoorbeeld voorlichting geven over de mogelijkheden bij een uitvaart, ook gebruik kunnen maken van de ledenvoordelen bij DELA. Denk hierbij aan de Notarisservice en bijdragen uit het DELA Fonds.

Historie

DELA kocht in 2007 een belang van 20% in UNC, destijds om haar dienstverlening in Noord-Holland te kunnen vergroten. Het belang van DELA in UNC is stapsgewijs vergroot tot in 2018 dit een meerderheidsbelang van 70% werd. Associatie Uitvaartverzorging en Uitvaartverzorging IJmond verzorgden op hun beurt in de regio Noord-Holland ook de uitvaarten van de leden van coöperatie DELA. De gesprekken over de overname van UNC hoeven niet apart beoordeeld te worden door de Autoriteit Consument & Markt, omdat DELA al een meerderheidsbelang had in UNC.

Vorig bericht DELA neemt resterend aandelenbelang Associatie en IJmond over
Volgend artikel Blog: Voorspellingen van Nutanix voor 2023

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland