Energie

Gasunie ondertekent tienjarige contracten met aannemers voor onderhoud

O.a. met Heijmans Infra, A.Hak Leidingbouw en Visser & Smit Hanab

Gasunie ondertekent tienjarige contracten met aannemers voor onderhoud en investering in nieuwe energie-infrastructuur

Gasunie sluit vandaag samen met een selectie van zes aannemers (combinaties) nieuwe tienjarige raamovereenkomsten af. De energietransitie leidt tot veel nieuwe projecten, waarbij ook het onderhoud aan bestaande infrastructuur cruciaal blijft. De overeenkomst omvat een maximaal investeringsvolume van 4 miljard euro, verspreid over een periode van 10 jaar.

De verschuiving van aandacht van aardgas naar nieuwe energie zoals waterstof, CO2, groen gas en naar warmte vereist een nieuwe benadering van inkoop en infrastructuur-ontwikkeling. Hierbij ligt de nadruk op veiligheid, emissievrij werken en sociale verantwoordelijkheid.

Vernieuwde werkwijze

Volgens Janneke Hermes, CFO van Gasunie, omvat de overeenkomst een vernieuwde werkwijze die gericht is op strategisch partnerschap in het licht van de energietransitie. “Voor onze kernactiviteit, het transport van energie, investeren we grootschalig in de komende jaren. Daarom kiezen we voor langdurige strategische partnerschappen waarbij we gezamenlijk de uitdagingen aangaan, met aandacht voor veiligheid, circulariteit, biodiversiteit en de impact van ons werk op de omgeving.” Het zwaartepunt van de investeringen ligt op het behoud van een veilig en betrouwbaar gasnetwerk. Met daarnaast nieuwe investeringen in leidingen vooral voor waterstof- en CO2-transport. De ondertekening maakt deel uit van het programma ‘Werken & Engineering in Strategische Partnerschappen’.

Werken & Engineering in Strategische Partnerschappen

De nieuwe aanpak – gericht op strategische partnerschappen en continu verbeteren met een sterke focus op relationeel samenwerken – belooft veiligheid, flexibiliteit, efficiëntie en een duurzamere benadering van projecten in lijn met de veranderende marktomstandigheden. De implementatie van dit programma heeft veel impact en raakt het werk van Gasunie-personeel in de hele organisatie. Aan de realisatie ervan is twee jaar aan voorbereiding voorafgegaan.

Ondertekening

Tijdens een officiële bijeenkomst worden de tienjarige contracten vastgelegd met de bedrijven: Heijmans Infra B.V., A.Hak Leidingbouw B.V., Visser & Smit Hanab B.V., Combinatie Van Voskuilen Industrie B.V./Van Gelder Kabel-, Leiding-, en Montagewerken B.V., MVOI B.V. en de Combinatie De Romein Infra & Milieu B.V./Max Streicher GmbH.

Vorig bericht Zaanbrug Wormerveer officieel geopend
Volgend artikel 18 april opent Wibra een nieuw filiaal in Hoofddorp

Nu op WijNoordHolland