Nieuws

Flevoweg met een rotonde rechtstreeks aansluiten voor Agriport op de N242 en A7

Inloopavond aanleg rotonde Flevoweg-N242-A7 bij Agriport-Noord in Middenmeer


Middenmeer
De provincie Noord-Holland en de gemeente Hollands Kroon houden een inloopbijeenkomst over de aanleg van een rotonde op de kruising Flevoweg, Alkmaarseweg (N242) en de A7 (ter hoogte van Agriport-Noord) bij Middenmeer. De informatiebijeenkomst is op maandag 18 maart 2018 van 19.00 tot 21.00 uur.

Nieuwbouwplannen

Bedrijventerrein Agriport is volop in ontwikkeling. Om het zware vrachtverkeer niet langer via de smalle Cultuurweg naar de rotonde op de Alkmaarseweg (N242) te laten rijden hebben de provincie Noord-Holland en gemeente Hollands Kroon besloten de Flevoweg met een rotonde rechtstreeks aan te sluiten op de N242 en A7. Op deze manier wordt de meest directe aansluiting op de provinciale en de Rijksweg gemaakt voor het zware verkeer. Alleen (brom)fietsers, agrarisch en lokaal verkeer hoeven de Cultuurweg nog te gebruiken.

Inloopbijeenkomst

Belangstellenden kunnen op maandag 18 maart 2018 tussen 19.00 uur en 21.00 uur binnen lopen in Ontmoetingskerk De Meerbaak, Professor ter Veenweg 4 in Middenmeer.

Burgerinitiatief schelpenpad Middenmeer

Tijdens de inloopbijeenkomst is het ook mogelijk meer informatie in te winnen over het burgerinitiatief ‘Schelpenpad Middenmeer’. In de plannen voor aanleg van de rotonde Flevoweg-N242-A7 bij Agriport-Noord is rekening gehouden met een veilige oversteek voor voetgangers die het schelpenpad willen gebruiken voor ‘het rondje Middenmeer’. Hoewel dit geen provinciaal project is krijgen de bewoners op 21 januari zelf de gelegenheid om geïnteresseerden over hun initiatief bij te praten tijdens de informatieavond. De bewoners geven zelf invulling aan de wijze van hun presentatie.

Planning

De verwachting is dat in de loop van 2022 begonnen wordt met de werkzaamheden aan de rotonde. Tot die tijd worden voorbereidende werkzaamheden getroffen zoals grondbewerking en het regelen van vergunningen.

Meer informatie

Met vragen kunnen weggebruikers, omwonenden en overig geïnteresseerden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via telefoonnummer 0800 – 020 06 00 (gratis) of per e-mail. Meer informatie over de rotonde Flevoweg- N242-A7 is te vinden op de pagina van de N242 Agriport.


 

Vorig bericht Avy een van Twee Nederlandse start-ups uitgeroepen tot finalisten in het Booking Booster 2019
Volgend artikel Tulpen boven Amsterdam

Nu op WijNoordHolland