Cyberverzekering

Eye Underwriting brengt cyberverzekering voor mkb binnen handbereik

Eye Security lanceert cyberverzekering in samenwerking met Lloyds of London

Eye Underwriting brengt cyberverzekering voor mkb binnen handbereik

Eye Underwriting maakt als eerste in Europa iedere organisatie verzekerbaar voor cyberincidenten. Door de cyberverzekering te koppelen aan de beveiligingsoplossing Cyberguard van Eye Security, blijft het risico beheersbaar. Daarmee gaat Eye Underwriting dwars in tegen de huidige trend waarbij veel verzekeraars door de enorme toename van cyberaanvallen het risico te groot vinden om bedrijven nog langer te kunnen verzekeren tegen schade door cyberincidenten. “We keren met ons innovatieve verzekeringsproduct de trend.”

Samenwerking met Lloyds of London

Waar Zurich, een van Europa’s grootste verzekeringsmaatschappijen, eind vorig jaar waarschuwde dat door de enorme toename van cyberaanvallen het risico voor verzekeraars te groot wordt om cybersecurity te dekken, gaat Eye Underwriting dwars tegen de stroom in. Het nieuwe verzekeringsproduct van Eye komt voort uit de succesvolle samenwerking met internationaal verzekeraar Lloyds of London. Door de combinatie met de preventieve securitymaatregelen van Eye Security, heeft Eye Underwriting de zekerheid dat de risico’s beperkt zijn. Daardoor kan het bedrijf mkb-ondernemingen met een omzet tot 250 binnen 48 uur verzekeren.

Bescherming tegen financiële gevolgen van cyberaanvallen

“We zijn enthousiast om onze klanten een nieuwe manier aan te bieden om met cyberrisico om te gaan”, zegt Arjan Halma, Managing Director bij Eye Underwriting. “Ons innovatieve data-driven verzekeringsproduct is gemaakt om Europese bedrijven te helpen zich te beschermen tegen de financiële gevolgen van cyberaanvallen en datalekken en biedt ze gemoedsrust.”

Verzekering gekoppeld aan preventie

Een cyberverzekering afsluiten is tegenwoordig voor geen enkele organisatie eenvoudig, laat staan voor mkb-bedrijven. Om een goede verzekering te kunnen bieden, moet een verzekeraar namelijk een risico-inschatting kunnen doen en dat kan feitelijk alleen wanneer er inzicht is op de interne systemen. Goede preventie vormt de basis van een solide securitybeleid. Met een cyberverzekering dekt een organisatie de rest van het risico af. “Dat is de reden dat we het verzekeringsproduct hebben gekoppeld aan Cyberguard van Eye Security, een uitgebreide cybersecurityoplossing die bedrijven op een proactieve manier beschermt tegen aanvallen”, zegt Halma. “Dat geeft ons als verzekeraar de zekerheid dat het risico beheersbaar is.” Beide onderdelen van Eye functioneren separaat van elkaar. “Bij de verzekeringstak krijgen we dus geen inhoudelijke informatie door vanuit Eye Security.”

Vorig bericht Reisbranche bereikt online meer personen dan pre-corona
Volgend artikel Gemeente Zaanstad wijzigt koers toekomstplannen Achtersluispolder

Nu op WijNoordHolland