Energietransitie

Elektriciteitsnet wordt verzwaard in Stede Broec

Overlast parkeerterrein station verwacht tijdens werkzaamheden

werkzaamheden parkeerplaats door stroomnet

Foto: Gemeente Stede Broec

Van 10 juni tot en met 19 juli 2024 wordt de hoofdleiding voor het elektriciteitsnet verzwaard in Stede Broec en omgeving. Netbeheerder Liander legt daarom nieuwe kabels aan en bouwt oude elektriciteitsruimtes om. 

Afsluiten parkeerterrein station

Vanaf maandag 10 juni wordt er rondom winkelcentrum Streekhof aan De Middend in Bovenkarspel drie weken gewerkt aan de uitbreiding van het elektriciteitsnet. Daarvoor is een groot deel van het parkeerterrein bij het station afgesloten. Er wordt gewerkt vanaf de Aldi via het Streekplein naar het parkeerterrein bij het station. Na de Middend gaan de werkzaamheden verder op de parkeerplaatsen aan de Stationslaan.

Overlast

De werkzaamheden zullen overlast geven voor het verkeer en het parkeren. Natuurlijk probeert de aannemer de overlast zo veel mogelijk te beperken. Helaas is dit niet altijd mogelijk.

Uitvoering per straat

Aannemer Stam&Co voert de werkzaamheden voor Liander uit. Voordat de aannemer aan het werk gaat in een straat ontvangen de bewoners een brief met informatie. Alle werkzaamheden worden per straat na elkaar uitgevoerd.

Vanaf 10 juni t/m 19 juli 2024 gaat Liander aan het werk in de volgende straten:

  • De Middend
  • Stationslaan
  • Hoofdstraat
  • Sint Martinusstraat
  • De Bouw
  • Rozenboomlaan
  • Melkstraat
  • St Elisabethstraat
  • De Dolfijn, Enkhuizen

De werkzaamheden op De Dolfijn in Enkhuizen zijn belangrijk voor het elektriciteitsnet in Stede Broec. Op De Dolfijn staat het grote elektriciteitsstation dat elektriciteit via kabels verdeeld naar de straten in Stede Broec.

Toekomstbestendig elektriciteitsnet

Het aantal inwoners en bedrijven in Noord-Holland groeit. Daardoor stijgt de vraag naar stroom. Door het vernieuwen van de kabels en elektriciteitshuisjes wordt het elektriciteitsnet uitgebreid. Zo zorgt Liander ervoor dat we vandaag en in de toekomst betrouwbaar stroom kunnen blijven gebruiken.

Vorig bericht Werkcentrum Zuid-Kennemerland en IJmond opent de deuren
Volgend artikel Wijzigingen Omgevingsverordening Noord-Holland

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijNoordHolland