Interview WijBusinessNieuws

Een kijkje in de keuken bij Roba Zaanstad B.V.

"Essentieel om zowel bedrijfsmatig als maatschappelijk mee te bewegen met de trends"

Zaanstad,
Bedrijfskleding speelt een belangrijke rol in de representatie en veiligheid van werknemers. Mark Jansen, eigenaar van Roba Zaanstad B.V., weet daar alles van. Het bedrijf opende ruim 40 jaar geleden haar deuren en is sindsdien uitgegroeid tot een specialist en groothandel in bedrijfs- en veiligheidskleding en veiligheidsschoenen.

Roba Zaanstad werd in 1978 in Uitgeest opgericht door mijn ouders. Zij verkochten toen voornamelijk producten aan winkels. Na mijn schooljaren ben ik bij Roba begonnen in het magazijn en uitgegroeid tot verkoper van onze producten. In 2017 werd ik directeur en sinds december 2022 ben ik  100% eigenaar geworden. Mijn ouders werken hier ondertussen niet meer.” vertelt Mark.

Tegenwoordig heeft Roba Zaanstad 9 medewerkers in dienst; een hecht team van medewerkers in de verkoop, magazijn, bedrukking, administratie en bezorging. Af en toe springt de dochter van Mark bij om te helpen.

“Wij hechten veel waarde aan de omgang met onze klanten en streven ernaar om mensen blij te maken. Onze klanten weten ons te vinden door ons grote en diverse aanbod in werk- en veiligheidskleding. Zo verkopen wij bijvoorbeeld veiligheidsschoenen in maten variërend van 34 tot 52 en zien wij de vraag naar werkkleding voor dames stijgen. Het nakomen van afspraken staat hoog in het vaandel. Als wij beloven een aankoop over twee weken te leveren, dan zorgen we ervoor dat de aankoop ook daadwerkelijk twee weken later bezorgd wordt.”

Naast goed klantencontact investeert het bedrijf ook in duurzaamheid op verschillende manieren.

“Het zal niemand ontgaan zijn dat de energierekeningen alleen maar duurder worden en de verslechtering van het klimaat zorgwekkend is. Om kosten te drukken en ons steentje bij te dragen aan het milieu, hebben we geïnvesteerd in zonnepanelen, ledverlichting en duurzame afvalverwerking. Deze inspanningen zie je ook terug in onze werkkleding. Circulaire kleding is in onze branche een groeiende trend, waarbij kleding wordt gemaakt van gerecyclede grondstoffen. Ook wij verkopen deze kleding en we streven ernaar om de verkoop hiervan verder uit te breiden. Het is essentieel om zowel bedrijfsmatig als maatschappelijk mee te bewegen met de trends, omdat dit cruciaal is voor de gezondheid van de aarde en je bedrijf.”

Vorig bericht Gemeente Medemblik biedt noodsteun aan culturele sector
Volgend artikel Rob Overduin wordt nieuwe voorzitter/directeur van NIMA

Nu op WijNoordHolland