ICT

DPG Media daagt IT’ers uit zonder internetverbinding

Zonder internet de weg naar betaald traineeship vinden

DPG Media IT'ers internetverbinding

Creatief IT-talent krijgt bij DPG Media de kans om een betaald traineeship van 9 maanden binnen te halen. Om hiertoe te komen worden kandidaten uitgedaagd met een originele hindernis: de vacature is enkel offline te vinden. DPG Media daagt IT’ers uit zonder internetverbinding. Wie het aanbod opspoort en de selectie haalt, krijgt de kans om drie area’s van de IT-afdeling bij DPG Media van a tot z te leren kennen.

Na de eerste editie van de Build IT Academy in 2021, waarbij zes pas afgestudeerde IT-studenten kennis maakten met de Tech side van DPG Media, is er nu een nieuwe challenge voor IT-studenten. Opnieuw is er een minimum aan IT-kennis én een dosis humor nodig om de vacature voor de Build IT Academy te vinden. Voor deze campagne wordt er geknipoogd naar het klassieke dinospel dat verschijnt als de internetverbinding wegvalt. Op de websites van verschillende DPG Media-merken worden IT’ers via een banner gevraagd om offline te gaan. De iconische dino wijst hen vervolgens de weg naar de vacature voor het traineeship bij Build IT Academy.

Bootcamp

Kandidaten die de selectie halen worden meteen klaargestoomd tijdens een bootcamp van drie weken. Tijdens de negen maanden betaalde stage ligt vervolgens de focus op learning on the job. Nieuw dit jaar is dat kandidaten ieder kwartaal doorschuiven naar een van de twintig verschillende IT-area’s. Tot ze hun perfecte match gevonden hebben. Daarnaast werken de kandidaten samen aan een masterproject waarvoor ze begeleid worden door een ervaren scrummaster. En krijgen ze een buddy die hen tijdens het hele traject bijstaat met professioneel advies.

Developer Hanne Verstraete nam vorig jaar deel aan de Build IT Academy en is zeer te spreken over wat ze op de IT-werkvloer meepikte aan ervaring. Haar wijze raad: “Sta op elk moment open om bij te leren. Op de meest onverwachte momenten krijg je van teamgenoten extra informatie en uitleg, dat zijn geweldige leerkansen.”

Technische skills & open mind

“Technologie is bij zowat elke uitdaging binnen DPG Media een belangrijk deel van de oplossing: van een beter nieuwsplatform. Diensten op maat van adverteerders tot makkelijker inloggen voor onze gebruikers”, vertelt Kris Vervaet, CDO DPG Media Group. ‘Daarvoor hebben we IT-talent nodig met technische skills én het vermogen om breder na te denken. DPG Media daagt IT’ers uit zonder internetverbinding. Hen geven we graag meteen na hun afstuderen de kans om de veelzijdigheid van de IT-uitdagingen in een hedendaags mediabedrijf aan den lijve te ondervinden.”

Vorig bericht Kroon op werk van 5 Noord-Hollandse ondernemingen
Volgend artikel Overname Wesselingh Installaties door WGF Capital

Nu op WijNoordHolland